Tuesday, May 14, 2013

Alamak Kantoi!!!!

Hari ni bos beli lunch untuk aku. mcm biasa la ( makan di taja) hahahaha..
tapi kan, hari ni, even Bos dah belikan aku lunch aku keluar jugak
motif utama aku adalah nak berkawad kat KAMDAR.

Then cakap kat bos, keluar kejap. pas tu nak pergi renew road tax keta company
kawad punya kawad sampai ter spend 100 hengget lebih
baru la aku puas ati.
Jam kul 2.15 ptg dah..
ok.. boleh terus ke Pejabat pos, pas tu balik office.

Sampai je kat GPO jalan 5, tadi
tetiba aku rasa ada orang cuit bahu aku dengan envelope
Alamak!!! my bos la. adei.. kan dah kantoi
Nasi dia beli aku tak makan lagi
pas tu kul 2.30 baru nak datang pos office. ngeee...

Actually, my bos pergi pos office tu nak bayar segala bill utiliti dia
tadi masa aku nak keluar dia ada mention tentang bill tu
tapi dah dia tertinggal kat umah, sape suruh kan..

dah pergi ambil le kot tu..
So, aku dengan pemurah hati, tolong la bayarkan 
tolong bayar aje, duit bos punya la..... itu pun nak bagitau ke?


kul 3.00 ptg  baru nak makan nasi
sekali bukak bungkusan, adei.. banyaknya lauk pauk
ada ayam, kerang, perut dan teur masin.

selalunya ginilah lauk lauk yg bos aku akan letak dalam nasi aku
tapi.. aku cuma makan satu jenis lauk je, bergantung la kan.
kalau lauk gini, yang pastinya ayam tu aku tak makan
balik rumah aku basuh dan goreng semula
boleh la makan tuk malam.

kalau tak makan tuk malam,
kucing aku yang makan 
Hello.. kucing aku makan ayam tau.



Nota:Puas ati dapat apa yang di hajati

14 comments:

  1. hehe..
    nak2 plak dekat dgn shoping kompleks..
    mkn tengari sambil shoping ler konsepnyer ;p

    ReplyDelete
  2. soping apa ler tu kat kamdar.. :)

    ReplyDelete
  3. berjalan tak hingat dunia ni...

    ReplyDelete
  4. Bertuah badan. Sambil menyelam sambil minum air. Bertuah badan lunch dapat, shoping pun dapat ;-)

    ReplyDelete
  5. bestnya dapat bos macam tu.. sempoi..hehe

    ReplyDelete
  6. xsabar xsabar nak tgk itu kain lah..untung jd pekerja ksygn boss
    kucing gak dpt mkn

    ReplyDelete
  7. salam..
    wah, kalo jalan2 di kamdar bukit jambul memang best sis..
    rambang mata...
    poket pon cepat nipis ni..
    hihihihih..
    anna pon kalo tak round sana sebulan skali tak sah..
    hihihihih

    ReplyDelete
  8. shopping kain ela ka weh..buat bj raya..hehe

    ReplyDelete
  9. perghhh..murah rezeki bos belanja makan. bnyk pulak tu lauknya. saya pun x reti mkn lauk bnyk2 ni

    ReplyDelete
  10. hehe...kucing skang ni semua dh leh makan. Roti, buah durian, pisang...semua sental dh, hehe..

    Wah..berhabes kat kamdar?? utk raya ke? tp mesti tak ckup lagi tu, kan?

    ReplyDelete
  11. kikiki... kantoi...
    sib baik bos sporting...

    ReplyDelete