Tuesday, May 7, 2013

Restoren Bunga Naga-Daging Rusa

Orang dok sibuk nak buat preparation mengundi
aku pulak bawa mak ngan ayah pergi makan daging rusa
Mula tu kami ke batu 16, pokok sena untuk nikmati daging rusa
tapi tersalah info, kedai tu bukak siang hari aje.
kena la ikut Bukit Tembaga untuk ke Wang Tepus.
Maka sampai la kami ke Restoren Bunga Naga
My mom and My step father. sabar menanti menu daging rusa
Actually my Ayah tu tengah sibuk sebab dok wat preparation kat khemah mengundi
nak prepare makan makan bagai..
aku curi dia kejap. bawak lari pergi makan rusa. hehehehe..

Makanan tak sampai lagi
Aleesya dah siap baca doa.
berkali kali baca doa. makanan tak sampai lagi. sian dia
asyik dok amin..amin... amin... jer.

time aku posing ni pun tak habih lagi aminnya.
 Aleesya  tu bukan nak minum air pun
nak main ketul ais dalam gelas air buah naga tu le.
ibunya yang gedik nak bergambor
anak tak layan pun.. ngeee
tetiba dorang hantar eskrem dulu
hape da.. selalunya eskrem ni di hantar last!!
aku ada jugak bagitau kat waiter tu yang eskrem ni hantar last
Tapi dia wat muka kelat kelat je.
aku pun malas la nak bising,kang hilang mood happy pulak.hehehehe..
Amirul ni asyik berdempek je ngan Tok
Tok ke mana pun ngekoq je.
kalau ngan tok wan, tak mau.. nak kawan ngan Tok je.
Udang ni memang besar gabak.
Udang kertas pulak tu. 
Yang ni my step father punya. Dia memang hantu Udang..
suka le tu.. suka le tu.. suka le tu..
Ha.. ni le daging rusa masak black pepper.
datang dengan hot plate
wah laju je my parent makan...
sedap wooo... rasa mcm tak cukup je..
Aku makan sikit je malam tu.
sebab happy sangat tengok mak ngan ayah makan.
licinnnnnnnnnnnnnnnn
wajah kekenyangan my Hero. 
nampak tak air buah naga tu. 
kami main pasing pasing je.. sebab tak bape suka taste dia.
Amirul la gedik sangat. bila dah minum tak mau pulak
suka sebab kalenya je.. hampeh tul.
sebelum balik, sempat jugak my parent posing 
Moga bahagia selalu dan sihat sejahtera..

*** terlupa bawak DSLR. kalu idak gambar mesti clear kan..
Amirul bisik kat my hubby cakp aku nangis sebab tak bawa DSLR.
hahahaha... pepandai je kan dia tu*****


Mak merungut sebab harga makanan tu mahal.
Aku cakap" mahal pun tak pe bukan selalu" kalau mahal untuk
mak dan ayah apa salahnya, Nanti Allah bagi rezeki lebih lagi daripada ni. Tul tak?


Note:  Aku tak kaya, tapi aku cuba kayakan diriku dengan kasih sayang..
kalau aku ni nampak mcm kaya . itu satu bonus!!!


12 comments:

  1. xnah lg mkn dgg rusa..eh lupa..sate rusa kot penah hahaha...
    seronok mak pak hang no..

    ReplyDelete
  2. setuju ngan wantie, biar kita tak kaya ngan duit tp biarkan kita kaya ngan kasih syg... itu yg pnting...

    ReplyDelete
  3. saya lom pernah lagi makan daging rusa.. hehe

    ReplyDelete
  4. mahal plus sedap x pe kak...yg penting bahagia ;-)

    ReplyDelete
  5. ye betul...kaya kasih sayang yang boleh dapat dengan tak perlu wang ringgit :)

    ReplyDelete
  6. mesti dlm hati mereka...berbunga ria dan cambah2 bahagia menular di seluruh urat nadi sbb anak bawak makan2 kat luar, kan??

    Akak dh lama tak makan daging rusa. Tak penah beli sbb ayah akak dulu gi memburu sendiri kat dlm hutan di belakang kebun getah dia..
    Skang ni..senapang pusaka dh serah semula pd polis sbb tak sanggup nk jaga dh.

    ReplyDelete
  7. gambr 1st tu yg tak tahan.aduh.sempat jugak nak possing

    ReplyDelete
  8. gambr 1st tu yg tak tahan.aduh.sempat jugak nak possing

    ReplyDelete
  9. mmg tk taw la bila nk gi try kan..kt pokok sn nuh..hehe

    ReplyDelete