Monday, June 24, 2013

Bila Kau Terkopek Aku Hampir Terkopak!

Kami, laki bini ni memang ada masalah driving time malam.
Kalau drive memalam sure slow je..
Tambahan pulak aku ni tak tahan Silau..

My hubby drive to Baling that day bawa my father and brother in law
dah lewat balik dalm kul 1.00 pm cam tu la,
balik umah dengan Bumper depan keta terkopek.

my hubby cakap dia pun tak tau dia langgar apa , batang besi kot..
tapi Bumper tak le kemek apa pun cuma terkopek kat clipnya je..

kalau tak boleh repair kena tukar satu bumper la jawabnya.
busuk busuk pun melayang dalam 3 ratus lebey.. sekali dengan cat bagai..

 tak pe laling... nanti saya tanya bebudak kerja saya tu, boleh tak dorang main tembak tembak kat bumper keta kita ni. Mana la tau kalau boleh tembak tak yah le tukar bumper ni.

Alhamdulillah... Dorang ckp yang dorang free sikit , so boleh la tolong.

tembak sana tembak sini dah selesai.. tak yah la buang duit 3-4 ratus kan.. kan..

Risau gak aku kalau tak repair bumper ni.
kang sambil speed kat jalan tetiba terkopak semua.
pas tu bumper terperosok masuk bawah keta, kang masalah lain pulak yang timbul
betul tak?
Dorang letak besi yang nipis tu kat tempat yang terkopek tu
pas tu tebuk dan tembak masuk kat bumper..
kejap je pun tak sampai 15 minit. dah selesai..

Yeay! dah cung semula my car bumper.
tak de la nak terkopek kopek dah..

So..sesapa yg bumpernya jatuh sikit akibat langgar devider ka hape ka..
tak yah tukar sebiji bumper tu pun tak pe..
Tapi..kalau korang rasa duit tu banyak, tukar je lah bumper sebijik. kikikikikiki..

*** But,kekadang kena tengok jugak, ada workshop yang sengaja tak nak buat tuk korang,
dorang akan advice korang suh tukar je sebijik bumper tu.***


Note: Selamat Duit nak Raya. hahahaha

12 comments:

  1. waa... nasib baik tak jadi ape2 dan selamat jugak duit tuuu...

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah ..selamat dah bumpernya ..

    ReplyDelete
  3. bumper sy senget jg tp malas nk tkr... heheheh

    p/s nk join GA akk tu tp sy x fhm la..siyes

    ReplyDelete
  4. terus nampak macam takde ape2 kat bumper tu..... kemas jugak buatannye.... lagi satu save..... kalo tak kompem melayang RM....

    ReplyDelete
  5. terus nampak macam takde ape2 kat bumper tu..... kemas jugak buatannye.... lagi satu save..... kalo tak kompem melayang RM....

    ReplyDelete
  6. memang kite akan terkopak bile keter ni terkopak.. huhuhu

    ReplyDelete
  7. kalu dah keta.. mmg haruslah kopak kita hehehe

    ReplyDelete
  8. kami pernah kena dulu, bukan takat tukar bumper jer, kena cat balik la apa la... lepas few months, engine dalam tu boleh longgar, makan duit lagi sebab dorang tak ketatkan, dah kena "tukar". Sakit jiwa hokeh.

    ReplyDelete
  9. untong ler kije kat bengkel cenggini..
    besar ke bengkel tmpat T keje tu??
    mmg specialist, ek??

    ReplyDelete
  10. nasib boleh berjimat..kalau tak, jenuh nak kmpul balik duit tuk raya tu..hehe

    ReplyDelete