Monday, June 10, 2013

Lama dah... nak Jumpa

Kakak sorang ni memang dah lama aku nak jumpa
pertama kali jumpa masa Open house kat Umah Gieyana
Terus ikuti perkembangannya melalui blognya cintamaniszlite
Kagum dengan kejayaan anak anaknya
kagum juga dengan caranya mendidik anak anak hingga semuanya berjaya.

 Allah tak jodohkan kami berjumpa di Masjid Kamunting tu
Tapi Allah takdirkan kami berjumpa di Medan Selera dekat Bomba
( kata kak Alona le)

Sebab aku duduk sebelah kak Alona jadi sembang sakan le kami
My hubby ngan Suami kak Alona tu main sahut sahir je dari jauh.

Kak Alona dah hup date pun,
aku baru je nak terkedek kedek updated hari ni.

 Inilah anak anak kak Alona
best tengok dorang tu..
Along ngan Angah nampak sebaya.. betul.. 
nampak mcm kembaq 

Dah selalu sangat tengok dorang dalam blog mama dia
rasa mcm dah lama kenal pulak ngan budak budak tu. hehehehe...

 Amirul ngan kazen dia. We call him " pritttttt"
sebab masa kecik cakap tak teruih sebut nama sendiri bunyi 'pit" je
So, pit pit pit.. last kami panggil prittt.. best sikt dari bunyi pit tu kan..
Tapi sampai hari ni dia still membahasakan dirinya "Pit"

Dorang order sotong kangkong..
Rasa la sepotong dua.. sedap...

 See..tangan si papa..
Murah lakan kalau sepinggan gedabak tu RM18.00 je..
kalau kat Penang ni RM18 jugak. tapi tak de la banyak gitu...

Kak Alona malam tu pun letih je ku tengok.
Siang tu dia jadi photog dan besok pulak nak jadi photog lagi tuk pengantin 
outdoor pulak tu.

Kena korek ilmu beroutdoor ngan dia la gamaknya
riso gak kan.. adik ipaq ada 6 orang lagi tak kawin ni.. hahahaha..

 Kami takorder makan berhidnag.ordfer satu satu je..
Rasanya.. tukang buat sup tu baru balik dari laut melawat laut mati kot.
bawak balik garam banyak sangat kot
sebab tu sup dia masin kedepanggggggggggggggggg...

Sian Aleesya, ku belasah bagi dia makan nasi ngan sup sayur yang sangat sangat masin tu
ni la jadinya kalau tak rasa dulu..
but.. menu lain semua ok. cuma kantoi kat sup je..

Aleesya.. ni ok budaknya..
tak de la nak kaco kaco bila ibu nyembang..

Sib baik ada kazen dia yang melayan.


*** Bila pasrt nak berpisah ngan Kak Alona dan Familly nye tu, sekali budak Aleesya ni
Tak mau balik.. nak ngikut Kak Alona..
Aku panggil Amirul wat umpan pun dia still dok melkat kat kak Alona
hahaha... 
Sangat sangat bahaya anakku ini, main ngikut je orang yang dia tak kenal ***


**Akhirnya tercapai jugak impian aku nak jumpa ngan Kak Alona tau, ecewah.. sampai berimpian impian aku yer.. 
Mana la tau, tempias tempias aura keibuannya tu kat aku, nenanti  anak anak
aku pun pandai mcm anak anak dia jugak.
Sape tak nak sejuk perut ngandung kan..kan..


Note: Kak.. jgn serik jumpa T yer. Lenkali kita jumpa lagi.

15 comments:

  1. beshnya korang dpt jumpa.
    kty ni lama dah x jumpa blogger2 lain ..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..
    akhirnya..dpt yg beramas mesra ngan kak Alona kan..
    aku pun jumpa kak alona sekali tu je la masa kt rumah rozie..hehe

    kalau ada jodoh ketemu lagi la kan...

    ReplyDelete
  3. kalau 2 org pompuan berjumpa mmg panjang la yek bersembangnya... ;-)

    ReplyDelete
  4. seronok dapat berjumpa kawan di alam maya ke alam reality kan :)

    ReplyDelete
  5. bestnya makan2 jumpa rakan bloggger

    ReplyDelete
  6. Lastly dpt gk hg jumpa kak lona..:)

    ReplyDelete
  7. tengok pada gambo pun dah terbayang kesronokan tu...

    ReplyDelete
  8. hihi...sonok jumpa T. Suami T, adik ipar T, anak sedara T...apatah lagi anak2 T mcm dh kenal lama dh. Cuma masa terhad nk menyembang aje, kan..huhu.

    Nanti2 laa..ada rezeki kita jumpa lagi.

    ReplyDelete
  9. Berjumpa sembang sambil makan2, best best. masin kedepanggggg pun Alessya hirup ker? Hahah suka dia sup ek.

    ReplyDelete
  10. hahah alesya xmo balik nak ikut kak lona ke..amboi2...mentang2 kak lona ada 2 hero yg encem2 kan kan kan alesya kan kan hahahahaha

    ReplyDelete
  11. Wahh bestnya T jumpa Alona yer.. byk ler gebang2nya tuh..yer.. :)

    ReplyDelete