Friday, June 7, 2013

Cara Manjakan Suami

My Bil yg sulung tu tokey ikan, so utk kenduri dia support ikan le 

tu dia..dok gotong rotong siang ikan.
Ni semua anak beranak MIL . anak, cucu, menantu, adik ipaq anak menakan. semua ada.
semua jenis ringan tulang okey!

Lebihan ikan tu, kitorang rebus, perisi dan blend . Dapat satu besen besau.
Hah.. nak wat pe la kan, bebanyak gini.
okey.. kita kumpul orang kampung datang makan Laksam pulak.

Tukang buat Kuah Laksam .
of kos la my BIL (Mizi) dia kan chef ..

Laksam, my 2nd BIL tempah kat mana ntah.

Bila tengok laksam dah lepak kat dalam rumah,
Mulalah my hubby tu. Nak Manja ngan Kita le tew..
Dia tak makan Laksam.. So apa lagi
suh le aku wat laksa..
 

gambar laksa tak de, ku tunjuk ulam ulamannya je lah..
 Aku cakap, lenkali la.. kan dah org makan laksam.. awak nakmakan laksa jugak ke
balik umah saya buatkan untuk awak ye..

Tak de maknanya pujukan aku tu.
nak juga aku wat laksa..
Aduhai my suami.. kekadang awak buat saya longlai..
Manja benor awak ngan air tangan saya ye..


Majority nakmakan Laksam.
So kuah laksa lepak je kat dapur Umah..

See.. My BIL ni, dah siapkan kuah Laksam.
Seperiuk besar.. Jenjiran dah nunggu nak makan.
 

kalau korang nak tau, my BIL (baju kuning) tak henti henti dok masak
pas tu hidang.. tu je lah kerja dia.
Sampai ku tanya, kat mana dia simpan energy?

Sekali my SIL cakap...
Lorr... Kak T tak tau ke, masa ngandungkan Mizi dulu ni
Mak makan Battery. kahhhhhhh...
selamba rock je kan..

 

 Amirul.. baru je bedal laksa.
tengok kazen makan laksam.. dia pun sama naik
dah makin membulat my anak teruna..

Pengantin pun makan jugak.

abaikan penari separuh bogel kat belakang tu
kui kui kui... jgn marah ye abang Lee..

Hairan kan, kenapa la kebanyakkan kaum adam ni tak suka pakai baju
bila kat umah...


Note: Ku bahagia bila hubungan kembali Mekar .

18 comments:

  1. salam jumaat ..:)) wah wah sedapnyaaa makan2..gulp..

    ReplyDelete
  2. alololo..manjanya husb akak. hehehe
    kak, ajar saya buat laksam.
    fav saya tau. tiap kali g pasar mlm mesti cari

    ReplyDelete
  3. laki aku suka laksam..aku suka gak tp xde lah suka beno..
    haha penari separuh bogel tu xleh bla...eh eh hubungan terjalin ke..alhamdulilah

    ReplyDelete
  4. syoknye gotong royong camtu....kaum lelaki pulak yg memasak...ermmm gerenti sedap kan...

    ReplyDelete
  5. sedapnyer laksam...dari aritu nk wat tap asyik tak sempat jer...huhu...arini kena penuhkan misi...hehe..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulilah. Bila perhubungan mesra sesama ahli keluarga kembali erat itulah yang kita cari kan Wantie. By the way laksam tu namapak kuahnya memang betul-betul pekat dan mengancam.

    ReplyDelete
  7. pandai sahabat jaga hubungan suami isteri

    ReplyDelete
  8. pandai sahabat jaga hubungan suami isteri

    ReplyDelete
  9. salam sis..
    wah, sedap pula anna nengoknya pagi2 cmni..

    ReplyDelete
  10. panas kot kak hehe...sedapnya nyum..nyum..

    ReplyDelete
  11. aduyaiii .. pepagi dh terliuq ...LAKSAMMMMMM mmg sodappppp

    ReplyDelete
  12. seronok tgk bila semuanya ringan tulang membantu.. :P

    ReplyDelete
  13. aku laki aku tk kisah je..
    laksa dia mkn..laksam pun dia mkn..hehe

    laki mmg kdg2 tk pakai bj kt umah ..sbb pns la tu..hikss.. tp tk per tu bukan aurat kan..kan...hahaha..

    ReplyDelete
  14. wahh...best laa mcm ni..happening dan menambahkan kemesraan sesama ahli keluarga..

    ReplyDelete
  15. Ur hubby sama la cam arwah abah kami, macam mana sekali pun, mesti nak my mom masakkan untuk dia. Bagus tau, very sweet.
    Lastweek duk ushar2 ikan teringin pulak nak makan laksa, tapi ulaman macam tak cukup syarat jer, cancel.

    ReplyDelete
  16. Sedap tuh masak laksam.. nyum2..

    ReplyDelete