Thursday, June 13, 2013

Paint On Stomach and Bleeding

Dah 10 hari aku dok sakit kat perut
bleeding pulak on and off je..
Hari ni bleeding lagi.
masa sakit tu aku dah start wat searching..
tanda tanda sakit buah pinggang le, tanda tanda mengandung luar rahim le
tanda tanda sakit itu le ini la..

Akhirnya tak leh jadi ni. asyik dok sakit je kan..
tak mo tunggu husband datang jemput pergi klinik dah, tak tahannnn
call dia kat umah, dia tak angkat pun..
sms je lah ckp nak pergi  scan perut ni..
tawakal je lka pergi sengsorang..

Sampai kat klinik doktor check itu ini tekan perut bagai..
tapi tak sakit kalau tekan tekan gitu, cuma kat pinggang ni kalau nak start moving it will pain
till can feel on my stomach.
confuse dah..sakit perut ke sakit pinggang...?

Aku mintak suh doktor scan. Selagi tak Scan memang tak puas hati.
Mana le tau kan, tetiba ha..ada baby. ngeeee 
Doctor cakap semua ok..
pas tu menda scan tu di letak kat sebelah kiri kat tulang pinggul tu
aku mula rasa sakit.
Then doktor cakap ada 2 ketul sis kat situ dan saiznya kecik sesangat.
kekadang menda tu boleh mengganggu kita.
 
Then, aku pulak ada bleeding
Sis tu memang normal. dan ianya terdapat pada 90% wanita di dunia ni
tak akan mengganggu proses kehamilan
cuma dia akan membesar sikit bila berlaku perubahan hormon
dan mengecut semula.

Dah aku dok sakit sangat pinggang ni, nak bergerak pun dok rasa sakit
kena la satu jarum kat vontot.
adoi.. tadi ni sakit mcm kena gigit tebuan
dah sekarang rasa gatal pulak kat tempat cocok tu.

makan ubat puas puas.

BTW, Doktor suggest aku suh wat blood test
untuk mendapat proper result
katanya Ujian darah lebih tepat untuk mengetahui
apa sebenarnya yang berlaku dalam badan kita.


sebelum scan tadi dalam otak ni dok bimbang kekalau
1) Adanya Fibroid
2) berlakunya kandunga luar rahim
3) ada apa apa ke kat rahim aku

 dapat Mc jugak le..
tapi malas lak nak balik, sebab tak de la lemah apa pun
kita MC besok boleh?


Note: Bos.. MC hari ni I finished by tomorow boleh?muahahaha


27 comments:

  1. ingat kot ngandung kak..
    take care yer..

    ReplyDelete
  2. ooo ado cyst ker... kne wat check up detail lg tau .. jgn di bior kan ..

    mmg ada cyst yg akan kecut sdiri , tp jgn di lupei ado jgk yg membesa... tkut mengangun perkembangan bby

    ReplyDelete
  3. sabo le cik wantie.. Insyallah ok tu ......

    ReplyDelete
  4. ya Allah..kesiannya akak. semoga dipermudahkan segalanya ye kak. take care ya. apa2 nnt update tau

    ReplyDelete
  5. Moga semuanya OK ye..
    jangan lupa makan ubat..
    sy pernah bleeding dekat sebulan, last2 pegi check doktor ckp keguguran..punya frust..:(

    ReplyDelete
  6. hang pi lah rehat
    jgn buat keje berat2 ea

    ReplyDelete
  7. Cyst ni hg kena monitor gk beb psl tkut nnt mbesar n akn jd benda lain lk nnt..hopefully cpt go off noh..

    ReplyDelete
  8. oo..bleeding tu bkn sebab haid, kan??
    dia keluar sendiri??
    Ubat tu utk berhentikan pendarahan jgk laa??

    ReplyDelete
  9. kakak hamba juga ada syst di dalam mulut

    ReplyDelete
  10. assalam,

    harap2 dipermudahkan NYA hingga melahirkan..

    ReplyDelete
  11. ingat ade bby tadi? ke mmg ade? hehehehe

    ReplyDelete
  12. apapun klu sakit sket mang kene refer klinik or hosp... lagi2 klu sakit dalaman...tak nampak pulak tu.

    semoga wantie cepat sembuh ye

    ReplyDelete
  13. jaga diri ye T.. moga cepat sembuh dan semuanyer ok !

    ReplyDelete
  14. ngerinya tgk gambar perut kene cucuk tue... hehehe..


    ingatkan ada baby dalam perut tadi... pa pe pun take care ye kak t... ^_~

    ReplyDelete
  15. Jgn lupa makan ubat yer T.. dan cepat sembuh..

    ReplyDelete
  16. Semoga cepat sembuh yek...doktor dah kata tak perlu risau..mean ok tu...

    ReplyDelete
  17. mesti rajin berjumpa doktor...

    www.noormalashahar.com

    ReplyDelete
  18. insyaAllah beb..

    semoga cyst hg tu cpt ilang..

    aku pun risau gk ni..dulu masa pregnant ada fibroid...

    ReplyDelete
  19. insyaAllah beb..

    semoga cyst hg tu cpt ilang..

    aku pun risau gk ni..dulu masa pregnant ada fibroid...

    ReplyDelete
  20. insyaAllah beb..

    semoga cyst hg tu cpt ilang..

    aku pun risau gk ni..dulu masa pregnant ada fibroid...

    ReplyDelete
  21. insyaAllah beb..

    semoga cyst hg tu cpt ilang..

    aku pun risau gk ni..dulu masa pregnant ada fibroid...

    ReplyDelete
  22. insyaAllah beb..

    semoga cyst hg tu cpt ilang..

    aku pun risau gk ni..dulu masa pregnant ada fibroid...

    ReplyDelete
  23. insyaAllah beb..

    semoga cyst hg tu cpt ilang..

    aku pun risau gk ni..dulu masa pregnant ada fibroid...

    ReplyDelete
  24. insyaAllah beb..

    semoga cyst hg tu cpt ilang..

    aku pun risau gk ni..dulu masa pregnant ada fibroid...

    ReplyDelete
  25. insyaAllah beb..

    semoga cyst hg tu cpt ilang..

    aku pun risau gk ni..dulu masa pregnant ada fibroid...

    ReplyDelete