Thursday, June 13, 2013

Ombak Besar Landa Pulau Pinang


Rentetan dari peristiwa Ombak Besar yang melanda Pulau Pinang 
yang di laporkan berlaku pada 11/06/2013

Aku balik mcm biasa le hari selasa tu, aku tengok tingkap umah hubby tutup rapat
then  on je la TV, some of the channel tak daat nak tengok.
kuaq sign " service Currently not available"
 
ada 3 channel je kot boleh tengok.
geram le kan sebab tak leh tengok Master Chef. Dah le si el dok war warkan kat blog dia
yang Che Ta Nagis nangis tu.


Tak puas ati aku call Astro
  
Dia ajar aku set up itu ini, on off switch bagai. Still tak bolehhhhhhhhh
waaaa.... 
last dorang decide nak hantar technician. 

Aku call my hubby kattempat kerja dia,
dia cakap yang petang tadi, ribut punya le kuat
sampai ada rumah jiran kat blok depan tu cermin umah pecah..
katanya angin puting beliung..
Ya Allah..sib baik tak de kemalangan Jiwa.



then kelmarin dorang ada datang.. kekunun nak cheq my decoder la.
belek itu belek ini still tak dapat nak detect channel jugak
Hari ni dorang akan datang lagi..
kali ni bawak tangga pulak sebab nak kena panjat bumbung umah
nak kena betulkan semula piring Astro tu..

Mungkin kesan ribut tu menyebabkan piring Astro aku berpaling tadah, beralih arah
Makanya dah 2 malam aku tak leh nak nonton TV.

tanya jiran jiran semua, dorang cakap channel dorang ok jer.
Nape la piring Astro aku je yang nak berlari sana sini
kang aku cabut buat main masak masak baru tau!


 
Note:  Feel like going to scan my stomach la...




14 comments:

  1. hmmm..aritu ade dgr berita psl ni, angin monsun ape ntah. hopefully xde pape la kan. tu la salah satu sbb nape saya xnak psg astro. pakai antena dalam je nk tgk tv. lg best dpt layan drama kt tv3 n tv9. hehehe

    ReplyDelete
  2. memang kuat betul ribut kat sana yer..

    ReplyDelete
  3. Apa kata hg tukaq piring astro tu dgn tudunh periuk...haha..

    Myb kesan dr angin tu kot..or sim card hg da spoilt ka..

    ReplyDelete
  4. sy pon ada dgr jg pasal ribut ni...

    ReplyDelete
  5. wow kuat nya ribut.takut.cuaca dh x menentu kan skrg ni kak.kalo hujan trus ribut.kalau panas mmg sgt terik.

    ReplyDelete
  6. ada baca juga berita ribut kuat tu !

    ReplyDelete
  7. wakakakakakaka
    sure meroyan xdpt tgk che ta menangis

    weii aku ritu pun xleh tgk gak taw..time tu time che ta nak ngis..tiba2 xde signal..ujan lebat kan ritu..aku dah meroyan kau...aah ada setengah cenel yg ok..

    aku pun tuka2 cenel..last sib bek la leh tgk MC tu weiii..lau x melepas aku tgk che ta ngis2 tgk syani peluk sakan michael hahahaha


    weiii what happpen with your stomach...your stomach got any human inside kahkahkahkahhhh

    ReplyDelete
  8. nasib takde kemalangan jiwa ye T.
    ye lah ..elok je piring astro T je yg buat hal..hhehhehe

    ReplyDelete
  9. hehe...berpusing lak ye..mgkn angin lalu tang piring astro hang je T..

    Akak dulu lak..masa takde siaran ingatkan piring tu terpusing jgk laa. Sekali abg akak panjat bumbung..tgk2 byk daun dari pokok pelam luruh kat dlm tu, hehe. Menghalang ler, kan..

    Kena ler tebang dahan pokok pelam yg berkenaan, ngee

    ReplyDelete