Friday, June 7, 2013

Susur Keluar Jambatan Kedua Penang Runtuh

06/06/2013 susur keluar jambatan kedua yang sedang di bina telah runtuh
Kalu kat Kosmo cakap pukul 7.15 waktu kejadiannya
tapi kat my news cakap pukul 6.50 petang

Aku balik kerja semalam, sampai umah jam 6.35 petang
kemudian. Amirul ngan bapa mengasuh serta abang abangnya ke Masjid Benggali 
bertolak jam 6.45 petang Memang lalu jalan tu pun.

Jam 7.00 Petang, my hubby pulak balik kerja
fuh.. semasa kejadian tu dan masa tu kami semua on the road!

 Ni je photo yang my hubby snap sejurus selepas kejadian.
ramai sangat orang kat situ , so snap dari kejauhan je la..
 
ni gambar dari kosmo.
 
memandangkan Amirul  dah bertolak ke Masjid Benggali kat Tanjung, ikut jalan tu jugak
aku dah mula risau. 
Ya Allah... jgn lah apa apa terjadi kat anak ku.

Apa lagi.. inform baby sitter bagi tau yg susur keluar jambatan dah runtuh
bagaimana ngan anak anak kita yang nak pergi sembahyang Magrib tu kak?

Baby sitter pulak lagi la risau, mana taknya dengan suami dan 3 orang anaknya
lalu kat situ.. 
Lepas Magrib tu, dia call kat Masjid Benggali tanya sama ada suaminya dan anak anaknya ada takkat sana
Syukur... orang yang jawab call tu cakap, Magrib tadi suami baby sitter yang Imamkan.
Syukur... syukur...

pagi tadi my hubby sms cakap still boleh lalu ikut jalan tu,
tapi kena lencong ke kawasan kilang..
sebelum nak melencong masuk ke kawasan kilang aku snap 2-3 keping gambar ni
tak boleh pergi dekat sebab bomba dan polis ramai sangat kat sana
kawasan tu di tutup.
My abang call tanya tentang keadaan aku.
see.. my abang risau sangat ngan aku kan..kan..

Dia pun syukur sangat kami semua selamat.
dan ada advice aku wat sujud syukur.


**Di fahamkan yang penunggang motosikal tu cedera dan telah di bawa ke hospital sejurus selepas kejadian. Nasib pemandu kelisa belum di ketahui lagi.***


Note: semalam tidur ditemani dengan bunyi ambulan. nenoneoneno...








11 comments:

  1. takot nyee..ramai kan org lalu sane..

    ReplyDelete
  2. alhamdulilah lahh syukur
    aku pun baru tahu je pas g mkn mee udang tu..tu pun tgk kt fb dah kecoh..aku igt mati2 bridge dia..tp fly over ea..huhuhu

    ReplyDelete
  3. series ku ingatkan kabar angin aje smlm kat FB byk no updet.
    bila pagi tadi tengok suratkabo, rupenye betul.. bile tengok konye entry ni kak.. lagi sohih..
    mujur tak ape-ape kak.. jage diri yer..

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah ..family tie ..takde apa2..mmg patut buat sujud syukur t..

    ReplyDelete
  5. Ya Allah.. thanks God u guys selamat.

    ReplyDelete
  6. alhmdlh, syukur...takziah juga kepada keluarga yang terlibat gan kejadian tu.

    ReplyDelete
  7. Apa yg terjadi ni...Allah nk mengingatkan hamba2Nya. Hanya DIA yg sempurna..
    Mengingatkan jugak pihak berwajib, pihak pembinaan...buat sesuatu kualiti kena jaga.

    ReplyDelete
  8. xboleh bayangkan kalau jadi kat kite kan... mau x risau kalau jalan yang kite hari2 lalu....

    ReplyDelete