Saturday, July 13, 2013

Ecewah.. Over Nampak!

Sejak aku berumahtangga ni rasanya baru satu jenis kuih je
yang aku buat sempena hari raya.
lelainya tu main tunjuk tunjuk di malam raya.

ntah angin taufan mana yang tempias kena kat aku
tetiba rasa nak buat kuih raya pulak tahun ni. hahahaha...

semangat tak hengat pergi tesco beli bahan bahan.
dah gugel nak buat satu kuih tu.. tak leh bagi tau la
nanti tak menjadi wat malu jerk. kikikikik...

 
beli sebahagian je ni, yang lain dah memang ada kat rumah.
Saja le tak mau beli kat kedai jual pekakas kuih tu..

kalau beli kat tesco dapat point. dapat jugak la cash return.


ecewah ..semangat membeli ke semangat nak buat kuih ni?
tengok la nanti kan.. kalau rajin jadi kuih, kalau malas tepung tetap tepung lah sampai raya.
hahahaha.....


masa untuk buat kuih cuma sabtu ngan ahad je, kalau nak harap berjaga malam buat kuih
no..no..no... aku memang tak suka wat kerja memalam buta.
lain le kalau dah terdesak..


Note: Over sangat ni, bapa jenis kuih bleh dapat hah!



19 comments:

  1. Harap-harap menjadi la kuih yang nak dibuat tu. Jadi kuih tu satu hal, buat kuih yang sedap tu yang penting.

    ReplyDelete
  2. tu la kak..klu malas alamtnya..tunjuk2la..hee

    ReplyDelete
  3. wahhhh semangat baq hang hehehe
    caiyok2..aku tau hg rajin...
    aku lau wat kuih suka mlm2..boleh mkn sekali..lau penat leh mnm air..lau siang sorilah..nak wat kuih nak masak berbuka lagi hehehe

    ReplyDelete
  4. Dengan lafaz Bismillahirahmanirahim , SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan baru sahaja berlangsung !! Jemput join !! Syarat segmen simple sangat2 !! Tujuan Fie buat segmen ni untuk berkenalan antara satu sama lain n untuk menambahkan follower n trafik blog korang . Segmen ni bermula pada 13 July 2013 sampai 8 Ogos 2013 11.59 malam . Fie hope sangat2 segmen ini mendapat sambutan meriah :)
    http://www.cikfie.com/2013/07/segmen-blogwalking-di-bulan-ramadhan.html

    ReplyDelete
  5. yang penting ada semangat tu..hihi

    ReplyDelete
  6. wah nak buat kuih apa tu kak? :)

    ReplyDelete
  7. wahh...bersemangat ni T...caiyok..
    go T...go...

    *akak tak wat biskut raya mula tahun lepas...sbb takde semangat...sbb arwah mak baru jer meninggal.
    Tahun ni pulak...tak buat jgk. Dh siap oder dh kuih kegemaran kat kawan2. sbb...byk album nk kena siapkan...uwaa...nanges..

    ReplyDelete
  8. Wah.. bagus kak.. aiza selalu beli kuih tunjuk je.. hihi..

    ReplyDelete
  9. owhh...
    aku spjg berumah tgga tk penah buat kuih raya sdiri...huhu..lg dasat, sbb utamanya mmg tk de oven...kui2x..
    beli tunjuk2 je..lgpon kalau beli pon, mmg beli yg sedap2 je...

    ReplyDelete
  10. amir rofie- moga moga sedap lah ye.

    ReplyDelete
  11. siti ZAHARA- saja la taun ni je pun nak rajinkan diri

    ReplyDelete
  12. el- hahaha... betui jugak. akucuma takut kang terbungkin tido lepas berbukak.

    ReplyDelete
  13. 3no gr33ny - ya semangat kental

    ReplyDelete
  14. Cik Fie- kalau sempat akak join yer

    ReplyDelete
  15. puteri kasih- tak terfikir lagi. tengah gugel mana yang senang .

    ReplyDelete
  16. ALoNa CintamaniszLite- teringat le kuih apa ntah yang kak beli that day. kalau ada resipi nak jugak cuba. sebab nampak sedap..

    ReplyDelete
  17. Mizz Aiza- yg tunjuk pun kena ada jugak. hehehe

    ReplyDelete
  18. Zura@Iwan - hahaha.. nama pun order kena la pilih hat sedap.

    ReplyDelete
  19. rajinnnyer, KA minggu terakhir baru mulakan misi !

    ReplyDelete