Sunday, July 14, 2013

Perlukah Kita Berdiam?

Aku pun tak tau, pa yang sebenarnya dua orang makhluk ni nak dalam hidupnya
Apa yang  makhluk kejar kat dunia ni
Adakah dorang ni kekurangan kasih sayang sehinggakan apa saja yang dorang buat
asyik nak kan "Pay Attention". 

 

The duo – Alvin Tan Jye Yee and Vivian Lee – who caused a scandal here and across the Causeway with their explicit sex blog in October last year, now appear to be out to nudge the sensitivities of Muslims during the holy month of Ramadhan.

In a photo posted on their Facebook fanpage, the pair is seen enjoying a meal of ‘bak kut teh’, a popular pork dish. The words “Selamat berbuka puasa (dengan bak kut teh…wangi, enak menyelerakan!)’ (Happy breaking fast (with bak kut teh….aromatic, tasty and appetizing) appear at the top.

The photo also displayed the Halal logo

Dulu dah bogel bogel. Make love pun nak bagitau satu dunia
lain le kalau pergi naik gunung berapai ke hape ke, boleh la
nak bagi tau satu dunia. Tak de la outstanding mana pun..


Yang ni pulak.
kalau diri tu tak puasa, tak yah le nak ajak orang bukak puasa
Apa istimewanya "Bak Kut Teh"? tu. 
Sebab ada babi? sedap sangat ke? Tak teringin pun aku nak makan.
sedap lagi daging lembu.
lembu makan rumput, sure la dagingnya lebih enak dan selamat di makan.




Kesian aku tengok dorang ni. 
suka buat perkara perkara yang merugikan diri sendiri.



Note: Bila dah kena, mula la nak nangis, sedih bagai. masa nak buat tak ingat!


19 comments:

  1. hmmm apa motive diorang buat camtu hmmm

    ReplyDelete
  2. Nak senang popular....mcm ni laa. Buat kontroversi...hmm..

    ReplyDelete
  3. Geram betul aiza tengok berita di tv semalam.. huhu..

    ReplyDelete
  4. Ya Allah, diorang ni tak tahu agama dan sivik ke? Duduk di negara demokrasi tak bermakna bebas nak cakap sesuka hati utk hal tertentu...

    ReplyDelete
  5. diorang ni attention seeker sebenarnya...makin orang beri perhatian, makin jadi-jadi

    ReplyDelete
  6. Budak ni dah rosak akhlak ler...

    ReplyDelete
  7. salam sis..
    anna pon myampah nagn dorang ni..
    tah pa2 je..

    ReplyDelete
  8. mmg sakit hati bc psl isu ni..
    mmg tgh hot psl depa ni kt news pon..
    spatutnya pihak tertentu amik tindakan...ini serius...geram aku..

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum..salam ziarah!! Jemput ziarah blog saya
    http://supplementforall.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Nurfaezah Abdullah- Saja nak cari pasal ngan umat islam lah bebudak ni.

    api jgn di simbah dengan minyak.kang terbakar hangus dorang ni.

    ReplyDelete
  11. Kak Lona- Kalau ada yang geram, popular dapat sakit pulak lepas ni . hish.,.

    ReplyDelete
  12. Mizz Aiza- umat islam kan penyabar. Sabar pun ada limit jugak. kang ku cepuk bebudak ni makan tak habis kot.

    ReplyDelete
  13. Aisy Nasiha- dorang tu wat malu diri sendiri. wat malu negara, wat malu mak bapak dan wat malu university yang dorang belajar je.

    tak kan deme semua tu tak ngajar apa tu respect. mengong

    ReplyDelete
  14. puteri kasih- attention dengan cara tak de otak. budak budak pun tak de la bengap cam dorang ni

    ReplyDelete
  15. Hanif Idrus- memang rosak. rosak akhlak. ruginya hidup kat dunia ni bila menyusahkan orang je kerjanya

    ReplyDelete
  16. ANNA MARIANA- yup sokong sangat

    ReplyDelete
  17. Zura@Iwan- aku sokong. ambik tindakan. baru dorang tau. teringin nak rasa mcm mana bila orang ambik tindakan terhadap kat depa kot.

    ReplyDelete
  18. memang kughang hajo deme ni...... patutnye deme ni udah dalam penjaghe pasei video lucah deme tu....... mintak le pehak berkenaan ambik tindakan tegas pade deme berdue ni...

    ReplyDelete