Friday, July 12, 2013

Nak Masak ke Tak?

Pagi tadi dah suh hubby belikan ikan temenung /kembung masa dia balik dari hantar Amirul ke Sekolah
Niat kat hati nak wat ikan bakar.
Nak bakar dalam Grill Pan je la..
sebab Amirul suka makan ikan temenung bakar cicah ngan Air Asam.


Dah my hubby p[un tak berbuka kat rumah.
So aku prepare untuk Amirul je la kan.. kan..

Then tadi my bos pergi Market Petang kat Jalan Tujuh tu
Dia cakap nak beli kepala ikan untuk aku
boleh wat kari kepala ikan kan..

 Pas tu bila balik aku tengok tak de pun rupa kepala ikan yang dia belikan
bungkus memanjang je..
kalau dapat terubuk, sempoi gak kan.. ngeee...

bukak tengok, ha.. sekor siakap siap dah di buang perut.
kalau stim sedap ni..
Bos cakap kepala ikan tak cantik. So deia beli siakap je lah untuk aku.

Tapi kan.. nak masak ke idak petang ni.

dah le aku ngan Amirul je berbuka
pas tu, ada pasar malam pulak kat area umah aku
kalau masak, membazir pulak, sape nak habiskan 


Amirul sure nak pergi pasar malam
sure nak beli makanan kat Pasar malam


Note: Balik nantilah decide....
 

19 comments:

  1. kalu x nk msk kak, hntr ke sini.biar sy kerja kn hehehee

    ReplyDelete
  2. Baiknya laa boss T.....beruntung sunggoh..

    ReplyDelete
  3. akhirnya akak beli atau masak? hehe

    ReplyDelete
  4. fae kalo ikan agak memilih sikit hehe ayam tetap no 1

    ReplyDelete
  5. Tu la klu dua beranak je mkn..zara bli je kt bazar hee..

    ReplyDelete
  6. hidangan bebuka mestilah sedap... selamat beribadah ramdahan

    ReplyDelete
  7. masak stim pun sedap juga tu..

    ReplyDelete
  8. masak jemput aku mkn la..haha.

    ReplyDelete
  9. Khai♥Rin : anies - a.ah boleh boleh. apa salahnya

    ReplyDelete
  10. ALoNa CintamaniszLite- hehehe

    ReplyDelete
  11. puteri kasih-masak jugakkkkk

    ReplyDelete
  12. Nurfaezah Abdullah- ooo suka makan ayam ek,.

    ReplyDelete
  13. Hanif Idrus- ya betull.. simpan dulu masak utk besok besok je lah

    ReplyDelete
  14. siti ZAHARA- dua beranak pun akak gigih masak jugak. masakan kat baazar tu mcm tak best jer,.

    ReplyDelete
  15. rusydi hikmawan - utamakan makanan kegemaran anak je selalunya. kalau ibu masak anak puji melambung lambung

    ReplyDelete
  16. Mizz Aiza -selalunya siakap akak akan stim . sebab siakap ni isinya lembut

    ReplyDelete
  17. Zura@Iwan- tunggu aku wat umah terbuka. klau diizinkan aku akan jemput hang.

    ReplyDelete