Monday, August 5, 2013

Nawaitu yang baik Allah Makbulkan.

Seperti yang aku cakap kat korang, aku punya keinginan nak beli 
Pen Digital Quran tu kan..
Bagi aku mahal la harga pen digital tu, tapi... keinginan memang dah sampai kemuncaknya
perkara yang penting, haruslah berdoa mohon pada Allah
agar Allah mempermudahkan segala urusan
dengan ertikata lain, Allah bagi rezeki lebih

 
Akhirnya dapat juga aku memiliki Pen digital Al Quran
Aku beli kat kedai Pak Arab kat Tesco Tengku Kudin

Bagi yang merangkak rangkak membaca Al-quran, memang harus membeli
ada doa, ada nasyid, ada surag muqaddam, ada terjemahan
kalau tak mau baca, tenyeh je kat satu satu juzuk
dia baca habis satu juzuk. kita dengar je

Sambil masak pun boleh dengar al-quran
bacaan dari qari yang terkemuka dunia.

  

selain tu kita boleh rakam bacaan kita dan compare dengan bacaan para qari
nak cepat boleh, nak slow kan bacaan pun boleh.

Aku beli sebab, aku nak upgradekan bacaan aku ni.
Sape tak nak kan, terang benderang di alam kubur..

hhmm.. El, hang tau la kan, duit obon aku pi mana.hahahaha..
lain tahun aku beli obon tu.
"rezeki Allah tu come in many ways"



Aku sebenarnya mencemburui kaum suri rumah di kampungku, dorang ada masa
pepagi pergi belajar al-quran kat usatazah
dorang dapat perbetulkan bacaan...
sangat sangat teringin nak join dorang.... mcm best je bila dorang bercerita kat aku.


Note: Moga aku,suami dan anak anak mendapat manfaat dengan pembelian Pen Digital al-quran ni.

9 comments:

  1. Wah..bagusnya dpt brg berfaedah mcmnie... Nak try usha2 jugak la.. :D

    ReplyDelete
  2. kty pun ada digital quran.. sbb kurang mahir.. seronok baca quran pakai digital quran nie.

    ReplyDelete
  3. slm singgah & ucap selamat hari raya maaf zahir & batin yer !

    ReplyDelete
  4. Memang senang belajar dengan pen digital ni..boleh ulang-ulang sampai puas hati..cuma tulah belajar sendiri berbeza belajar dengan guru..tapi yang penting kita ada initiatif nak belajarkan wantie..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah...
    Akak pun takde lagi mende ni.

    ReplyDelete
  6. wahhhhhhhhhh bestnye hang
    alhamdulilah dpt gak hang beli pen digital tu ea
    dptlah pertingkatkan ilmu2 alquran dan bacaan hang tu no
    ooooooooooooo hang x beli obon hang beli pen ni lah..."dia tau x hang x jd beli obon"hehehe

    xpelah...itulah kehidupan berputar dan kejadian lumrah manusia..lain dihajat lain dibeli as long as u love it hehehe

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah.. pelaburan yang baik dan bermanfaat.. aiza pun sedang belajar guna al-quran digital tu juga kak..

    ReplyDelete