Monday, August 5, 2013

Cara Kurus Dengan teknik Tarik Nafas Panjang



[VIDEO] Turunkan Berat Badan dengan Diet Napas Panjang

Sesapa yang nak diet, pas tu tak leh menahan dengan kelazatan makanan bolehlah guna teknik ni yer.

Seorang aktor Jepun yang memperkenalkan diet baru dengan bernapas panjang.
Miki Ryosuke menemukan diet napas panjang tanpa disengaja. Saat itu, ia berlatih teknik pernapasan untuk meringankan sakit punggungnya. Tapi, latihan pernapasan tersebut membuat berat badannya turun 12 kilogram (kg) dan 5 inci hanya dalam 50 hari.

Ryosuke menyadari temuannya itu, ia melakukan serangkaian cara yang lebih efektif dalam menghirup dan membuang udara, serta menciptakan Long Breath Diet.
Nama teknik yang diciptakan Ryosuke memang agak menyesatkan karena teknik penurunan badan ini tak ada hubungannya dengan diet dan lebih kepada olahraga.

Teknik Melakukan Diet Napas Panjang

Seperti dikutip OddityCentral, Rabu (31/7/2013), dalam melakukan teknik diet napas panjang ini Anda cukup pada postur tertentu, menghirup udara dari hidung selama tiga detik dan membuang napas secara agresif dari mulut selama tujuh detik. Saat itu, gunakan seluruh tubuh Anda untuk mendorong semua udara keluar.

Rupanya, mengulangi teknik bernapas selama dua sampai 5 menit setiap hari akan membantu Anda menurunkan berat badan.


 Note: Boleh tunjuk model yang gemuk gedempol tak?

8 comments:

  1. leh caya ke ni kak? alaaa jogging je la...2 minggu je da trn berat bdn ;-)

    ReplyDelete
  2. ntah berkesan ke idak pada kty nie..
    selamat hari raya & maaf zahir batin T and family

    ReplyDelete
  3. Kalau rajin leh laa ikut..kalau tak..gini je laa..ahakss.. :)

    Selamat Hari Raya T dan keluarga.. Maaf zahir dan Batin

    ReplyDelete
  4. Wah bagus ni wantie..tapi rasanya ada betul coz kalau kita tahan nafas pun boleh rasa semua pergerakan dalam badan kita. then tu kita perlu banayk tenaga kalau nak tahan lama sebelum hembuskan nafas...boleh cuba ni...nway kita nak ucapakan selamat hari raya, maaf zahir & batin ya...

    ReplyDelete
  5. Huhu...apa2 cara pun..terpulang pd diri sendiri..sama ada kuat semangat ke idak utk amalkan..

    ReplyDelete