Monday, September 9, 2013

De Pauh Garden

Ada entry tertinggal yang aku tak publishkan ghupernya.

Kami makan kat De Pauh Garden sempena B'day Aleesya Ramadhan Lepas
Rasanya femes kot restaurant ni
sebab time kami pergi tu fully book.

Meja kosong ni, luar dalam semua dah di bookong

So, kami pujuk pujuk dapat la satu meja extra. Syukur..
Aku nak aja berbuka kat sini sebab kat belakang tu ada Surau luas dan cantik  pulak tu
Lepas berbuka tak payah susah susah cari surau/masjid tuk sembahyang

Hubby order set Istanbul apa ntah
nasi hujan panas , daging masak hitam, ayam masal merah, acar buah dan apa lagi ntah
desertnya pulak puding mangga.
Kenyang kami makan.
Masa aku pergi sembahyang tu, naim ikut sama sambil hubby tunggu Aleesya 
Bila aku dah selesai solat Naiim tak selesai solat lagi
ye la..dia kan kat bahagian lelaki

puas aku menunggu, last aku dapatkan Aleesya, takut plak hubby terlewat magrib
Hubby sudah pun, Naiim tak muncul lagi
Aku mula dok risau.

Sekali tu bila Naiim datang dia cakap dia ikut orang baca Yassin
adei.. patut la lambat. Aku ni dah mula risau tau.
 
Aleesya ni asyik buang sudu ke bawah meja je
bagi satu buang satu..last makan je la puding tu ngan tangan. habmek!!


Tak habis pun lauk pauk tu, ratah pun dah tak larat jugak
Last Ayam masak merah dan lebihan nasi tu kami bungkus bawa balik.
 


Note: Sorry Aleesya, Ibu terlepas pandnag entry ni. jgn merajuk K.

9 comments:

  1. Dulu masa sy study kt Penang slalu makan kt sini. Kalau nk rasa burger paling besar kat sini lah tempat nya.

    ReplyDelete
  2. Bagusnya Nai ikut orang baca Yassin semua. Mesti sedap kan restoran tu sampai fuly book tu, lauk dia pun macam kenduri dah ha.

    ReplyDelete
  3. Sedapnya...
    hihihi samalah ngan anak kita rajin no campak sudu jatuh bwh meja..jenuh nak ngutip...

    ReplyDelete
  4. salam sis.. nampak sedap semua menu yang sis tulis ni :)

    ReplyDelete
  5. rajin sggh naiim g join org2 bc yassin..beruntung hang t..dpt anak mcm tu..

    ReplyDelete
  6. hehe...siap baca yasin tu..perut tak lapar ke nak makan dh, naim?? hehe.

    ReplyDelete
  7. uniknya nama dia kaka.. mesti sedap rasanya..

    ReplyDelete
  8. ak dh 2x mai mkn kt sini..
    seb baik tk full..
    tp tk penah gi lg la time posa..hehe..

    aha kt situ ada surau..sng nk solat..

    ReplyDelete