Thursday, September 19, 2013

Jumpa Gieyana, Nureen & Najla

Actually, masa gieyana berpantang kat kampung, aku dah nak pergi tengok 
 hari yg aku nak pergi tengok tu, Bapa aku pula meninggal dunia
so..kita hanya merancang Allah yang menentukan. tul tak?

So, hari Isnin (16/09/2013) tu kami tak de la plan nak pergi umah gieyana
cuma nak menyopping barang dapur je
Masa on the way nak balik dari Tesco tu, sampai je kat traffic light dekat ngan Umah Gieyana
Aku terus ckp kat hubby,  awal lagi ni kalau pergi umah gieyana
sempat lagi kan, awak pun kerja malam, kita pergi kejap je k.

eh..sesapa yg tak tau Gieyana tu sape, nanti I tunjuk K.
dia ni schoolmate I tau, so..memang dah lama kenal dari zaman galas beg sekolah
sampai le zaman dukung anak. hahahaha..

 
ha.. ni le tuan empunya badan yg bernama gieyana tu.
sapa nak terjah blog dia klik je kat gambarnya tu.


sampai je, aku terus terkam dak kecik ni. Nureen Najla. bior dia munyi munyi bagai
nak kaco dia tido.. tak kira nak kacau jugak
hahaha... sangat suka kacau baby tido..bangun kejap je..
Pas BF terus tido tak sedaq habaq kata org kedah..
that day muka mcm gieyana, kali ni muka mcm hubby dia la pulak
tak pe kita tunggu pas ni nak iras sape lak kan..

cian dia jadi ruam sikit kat muka tu. kecepuk kecepuk aku cayang dia
geram weih.. kalau ada baby ni.
 kang curi bawak balik baru tau.
Rasa mcm nak banak la pulak bila duk dudkung baby nih..
Masa ni Aleesya tengah buat taik mata, letih berlari kat Tesco kot.
zzzz...kat bantal  cute tu. 

 Bila bangun je Aleesya, aku suh dia pegang baby Najla..
Mood Aleesya tak berapa ok... tapi tetap nak layan juga tenung wajah baby


ish... kalau nak ada baby lagi kena tunggu Aleesya besar sikit kot
kecik gini tak leh nak carry baby kekdahnya kan..kan..


Note: Najla...nanti besar kawan ngan Aleesya yer..

Psssst... Kalau idak Nureen ngan Amirul baik punya berkawan. sejak dorang dah besar ni 
memasing malu malu meow la pulak.



11 comments:

  1. semua org nak baby
    aku pun nak
    tp semuanya dtg dariNYA
    lau ada rezeki adalah hehehe
    lau xde..cukup lah 3 org yg sgt cumel kt rumah aku tu hahahaha
    muka najla tu ada iras mcm muka alana ms bb hehe

    ReplyDelete
  2. Tq mai umah...selambak Najlaa dok atas hg..syok la tu psl tido ataih tilam empuk..ekeke..

    Tq gak fr da gift..Najlaa x over pon but Nureen yg over nk buka..ekekeke

    Gmbr yg Aleesya pangku bb tu sweet..:)

    ReplyDelete
  3. dapat gk ziarah bb najla noh..
    ak seb baik ingt umah dia..haha..
    idak hg terkontang kanting cari umah dia..

    bb najlaa mmg tido aje dia ha..
    tggu la bsr kit..asyik naik main je kan..

    ReplyDelete
  4. Apa lg k wantie...ok dh tu..aleesha bsr dh tu...hehe....

    ReplyDelete
  5. Sweetnye gmbr baby tu brsama alisya n wantie. Comel bby tu. Yelah bby mane yg x comel kan

    ReplyDelete
  6. Comel...memnag geram kan tengok baby. Insya Allah ada rezeki kita, adalah... kan.

    ReplyDelete