Friday, September 6, 2013

Terasa Diri Sangat Bertuah

my hubby cakap tayar keta aku yang belakang sebelah driver tu selalu je kuaq angin.
bila pump angin, pas tu dia kuaq sikit sikit. kempis semula.
Bab bab keta ni, aku handle la, sebab aku kerja ngan bahagian pomen pomen keta ni kan.
service free kalau bab check ke hape ke.
Kebetulan, Dr.Adnan gitau yg keta anak dia tu jadi bengkak sebiji.
risau la dia kalau tukar sebiji je, so dia nak tukar semua 4 biji. biar level
orang kaya gini la kan.
Lagi tiga biji yang masih ok tu dia bagi je kat aku
check tengok tayar tu ada lagi 75-80%.
Alhamdulillah...

Makanya aku suh budak kerja tu tengok tayar keta aku tu, pesal angin asyik kuaq je
then suh dia replace ngan tayar keta Dr. Adnan tu.
sekali tengok, ada skru tembus tayar le.
Then dia cakap tayar aku masih cantik, dalam 85% lagi
So, apa lagi tayar Dr. Adnan tu aku simpan tuk aku ganti di taun depan 
jimat kan..


Dah bukak tayar, cabut skru bagai, haruslah kena wat balancing
Aku suh je pergi hantar kat kedai Continental di hujung shop lot sana tu.
Tauke dia aku kenai la. Ah ban Nama dia.
Ah ban ni selalu la dok minta tolong aku buatkan dia surat itu surat ini
selalunya yang berkaitan dengan JPJ, MPP dan PUSPAKOM.

Tadi, aku call tanya harga balancing dan service charges repair tayar aku tu
Sebab pekerja dia tak datang bawak invoice pun kat aku tuk bayar kan
Sekali dorang cakap, tak palah
kalau I rasa nak charge baru I charge U. hahahaha
Faham la kan. F.O.C le tu.

 

hmm.. lagi satu hal, aku check account Biz aku, ada orang Bank In Duit
utk beli produk
Dia pulak wat Cash Dep. so tak de la Particular bagai
tapi tak e-mail or sms nama, alamat dan telefon number
Cam no aku nak hantar produk?
Siapa yang Bank In?
adoi.. elok la sangat kan, dia dok tunggu produk aku dok tunggu sapa le gerangan pembayar.


Semalam Bos jual Keta, dapat RM100.00 plus Ikan ngan udang besar.Alhamdulillah
Pepagi jumaat ni pulak untung RM21.00 renew Insurance keta customer


Note: Masih menunggu empunya pembeli produk.. you are wanted!

16 comments:

  1. Kak..sy klu bab2 keta ni tau sikit2 lah..rajin tanya kengkawan jg... wah! rezeki dpt rm100 tu..:)

    ReplyDelete
  2. alhamdulilahhhh murah rezeki hang ana :)

    ReplyDelete
  3. murah rezeki tie..semoga terus dimurahkn rezeki..amen

    ReplyDelete
  4. bestnya akak ada hubby buatkan.. aiza kena survive.. mula2 dulu memang minta tolong abang ipar, segan la selalu minta tolong dia.. sekarang ni nak buat tayar atau servis kereta mesti aiza pergi dengan adik perempuan aiza je..
    wah, siapakah gerangannya yang bankin duit tu ya?

    ReplyDelete
  5. mmg sungguh berutung la hang ni
    ahahaha
    adei..
    dari mula baca khusyuk sungguh aku

    ReplyDelete
  6. bunda jangan haraplah nak tau segala pasal kete ni...naik jer tahu n sekali2 tolong cuci kete anak2...

    ReplyDelete
  7. gambaq kat bawah tu RM ka? macam bukan jer.. kehkeh..

    ReplyDelete
  8. Untung laa.. nanti kalau tayar dah botak boleh tukarkan guna tayar yg di bagi tuh.. :)

    ReplyDelete
  9. memang betol2 rasa bertuah sangat kan...
    rezeki murah....alhamdulillah

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah syukur rezeki...rezeki...

    ReplyDelete
  11. Memang murah reazeki... kan bila kita tak berkira menolong orang.

    ReplyDelete