Wednesday, October 2, 2013

Kisah 4 orang dan Buku Teks

 Kisah Satu
Al kisahnya sabtu minggu lepas si Naiim kena sekolah on Saturday
sebab ganti cuti Hari Raya Aidiladha.
Aku pun tak tau yang sabtu tu sekolah
sib baiklah jiran aku tu seorang cikgu ( bukan sekolah Naiim)
dia bagitau yg dia kerja sebab ganti cuti Raya Haji.


Dah pukul 11.00 mlm baru Naiim cakap yg dia sekolah besoknya,
Aku pun malas nak duduk rumah, hubby kerja, anak sekolah so aku pun datang office jugaklah.

Malam tu, bila tanya Homework, Naiim cakap tak ada
sebab cuma ada 4 orang pelajar je yang datang dalam kelasnya
hahahaha... tu la kan
kalau cuti semua nak cuti
bila ganti buat buat lupa la pulak. ngeee..



Kisah Dua
Cikgu kelas Tahun Satu datang tanya Naiim
boleh tak dia bagi buku teks si Irfan yang tertinggal kat sekolah
memandang si Irfan pun jiran kami, Naiim ambik je la buku tu


Balik rumah je, lupa pulak si Naiim nak bagi kat Irfan
So, aku letaklah buku Irfan tu kat dalam beg Naiim Isnin semalam
Dah.. si Irfan pulak tak ke sekolah


Tapi buku Irfan tak de pun dalam beg Naiim
Bila tanya, dia jawab yg dia letakkan buku tu kat bawah meja Irfan


Hahahaha... ni la kekdahnya kalau suh budak budak wat keje kan
kalau tau gini dari awal lebih baik la tak payah nak sanggupkan bawa balik buku teks Irfan tu
risau gak aku..kang hilang buku tu



Note: Naiim yg tak habis habis dengan feelnya

9 comments:

  1. tak sempt nk komen kt semua n3 hg..
    byk ketiggalan ketapi ak ni..
    just baca je yg lps2..hehe..

    naim2...mcm2 peel ha...
    tk per dh bsr pjgn pon..

    ReplyDelete
  2. Amboi..tempek bdk sejuk ke tu?ngee

    ReplyDelete
  3. hamboi...anak bujang wantie pasni gebulah kulit muka dia...ekekeke...
    memang pun klu kena pi skola ganti semua buat-buat lupa...

    ReplyDelete
  4. Irulah wantie, kadang2 tu sklah ganti mmng ade, tapi si cikgu kelas awal2 dh bagitau kat murid2 kalau x dtng pn ok je. Camanalah dieorng nie.

    ReplyDelete
  5. aku ritu sekolah ganti 1hari je time raya pose
    hehehe..aku ari2 akan tya kat danish ada keje umah x..ada surat x..
    ritu aku dah sound kat dia sbb xbg tau cikgu bg surat
    sejak ritu ari2 bgtau kat aku..xde surat ma..xde haha
    bila ada surat..ma cikgu bgi surat..ma bc skun hahaha

    hg ni bz beno smpi lupa ek haha
    bz buat body ekeke

    ReplyDelete
  6. Heheheehehe hehehehehe Naiim.. Naiim. Keras perut I everytime baca telatah kamu ni, six pack I kalau hari2 gini.

    ReplyDelete
  7. budak makin besar...tu lah feel nyer kan..


    ReplyDelete