Friday, October 18, 2013

Olive Oil Balsari

Olive oil kat umah dah hampir kehabisan
Jadi aku nak cari kat mana kalau bukan kat Yuta ( Yusuf Tayob) kan..kan..
 
that day beli yang 500M/litre, kali ni aku nak beli yang botol besar sikit. biar tahan lama kan..kan
tengok kat Tesco semuanya keluaran Negara Barat
Malas ar.. kalau dah ada alternatif utk dapatkan Produk dari Timur Tengah,
nape aku nak lepaskan peluang kan..
Aku beli Olive oil keluaran dari Negara Turki
dihasilkan oleh syarikat Ali Balsari yang di beri nama  Balsari Olive Oil company

Aku beli jugak Garlic Sauce. sebab kat umah pun dah nak habis
kalau buat sauce black pepper/pasta/spaghetti  letak sikit sos bawnag putih ni baru sodap..

see.. aku beli satu litre tau. Nampak tak bintang yang ada "K" tu.
itu melambangkan kuality produk dorang. ala..mcm kat malaysia menda ISO tu le.

Ni aku ambik maklumat dari website dorang.
then Olive oil dorang pun yang "First Cold Pressed".
itu term yang digunakan dalam menghasilkan Olive oil ni.
proses ni jugak kebanyakkan digunakan dalam menghasilkan minyak dari bijirin yang lain.

sekali guna olive oil Balsari  terus jatuh chenta.. hahaha..

*** That day pergi Yuta lupa lak nak beli madu. Nanti kalau ada hal kat Lebuh Pantai nak beli la***


Sesapa nak tau lebih lanjut tentang Olive Oil Balsari ni sila kilik



Note:  Tak dapat Ngorat Pak Arab, dapat makan Olive oil Pak Arab pun jadilah.. kikikikik..



28 comments:

  1. Salam kak wantie

    memang bagus amalkan makan olive oil n..tapi kat kl ni intan beli kat giant je..tapi mahal..beli pon sekali dua ja..sbb x menahan mahainya..tp tulah tgk omputih pon suka olive oil n

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kat yusuf tayob tu idak le mahal mcm kat tesco or Giant. masih mampu untuk di beli.

      Delete
  2. Siap dengan set garlic dan mayo sekali yer...bagus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin T suka garlic kot. that why T kata sos garlic tu sedap. hehehe

      Delete
  3. olive oil ni mahal sikit dr minyak biasa kan kak..
    kalau boleh husna taw, selalunya akak guna untuk apa olive oil ni?? =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Husna, akak guna minyak ni utk masak . tapi tak boleh digunakan untuk menggoreng

      Delete
  4. Bagus sgt.. guna olive oil dalam masakan.. untuk org diet..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup... kalau nak diet memang terbaik sebab olive oil ni tak meresap ke dalam makanan berbanding minyak masak. wat dressing pun ok.

      Delete
  5. dok sebut yuta yuta ku igt ritu pak arab mn rupanya yusuf taiyob hehehe
    aku pun nak beli jugak nti..aku kirim jelah kat hang no
    paper nti aku roger kbai

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok.. nanti aku pi aku tulun beli kat hang.

      Delete
  6. bagus...jaga kesihatan betul ye wantie...

    ReplyDelete
  7. aiza baru 2 kali beli olive oil tu kak.. itu pun sebab mak aiza suruh beli sebab kononnya tak nak guna minyak masak biasa.. kolestrol mak aiza dah tinggi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya..memang baik untuk kurangkan kolestrol.Mak akak je yg tak mo guna. kalau dia tinggal ngan akak mesti best boleh la akak masakkan untuknya

      Delete
  8. Salam dari Indonesia.

    singgah pertama di sini dan izin follow blognya..

    ReplyDelete
  9. Sos bawang putih sedap kalau masuk spagetti ya Wantie ? Baru saya tahu. Tak pernah cuba lagi tapi thanks for the info. ( Nak try le lain kali ). Buat lah masakan tu dan up date di blog entri, jangan lupa tag saya untuk direnung2 terutama waktu tengah malam bila perut sentiasa keroncong hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak de sos bawang putih, lazimnya T akan ketuk seulas dua bawang putih letak kat kos spagetti tu. Tapi bila dah ada sos bawang putih tak yah le ketuk ketuk bawang putih tuk dapatkan rasa ala perancis tu... ngeeee

      Delete
  10. YuTa ni banyak jugak produk dia jual eh, ingatkan kurma jer. Hehehe tak tau since tak pernah masuk kedai dia.

    ReplyDelete
  11. Sya pn pminat olive oil. Tp dh lame jgk discontinue penggunaan sbb sll lupa n malas beli.

    ReplyDelete
  12. amboi kak.sempat lg nk mngurat..

    panggang ikan letak minyak ni sikit sedap jugk...

    ReplyDelete
  13. mmg kena ada stok juga kat rumah kan T

    ReplyDelete