Olive oil kat umah dah hampir kehabisan
Jadi aku nak cari kat mana kalau bukan kat Yuta ( Yusuf Tayob) kan..kan..
that day beli yang 500M/litre, kali ni aku nak beli yang botol besar sikit. biar tahan lama kan..kan
tengok kat Tesco semuanya keluaran Negara Barat
Malas ar.. kalau dah ada alternatif utk dapatkan Produk dari Timur Tengah,
nape aku nak lepaskan peluang kan..
Aku beli Olive oil keluaran dari Negara Turki
dihasilkan oleh syarikat Ali Balsari yang di beri nama Balsari Olive Oil company
Aku beli jugak Garlic Sauce. sebab kat umah pun dah nak habis
kalau buat sauce black pepper/pasta/spaghetti letak sikit sos bawnag putih ni baru sodap..
see.. aku beli satu litre tau. Nampak tak bintang yang ada "K" tu.
itu melambangkan kuality produk dorang. ala..mcm kat malaysia menda ISO tu le.
Ni aku ambik maklumat dari website dorang.
then Olive oil dorang pun yang "First Cold Pressed".
itu term yang digunakan dalam menghasilkan Olive oil ni.
proses ni jugak kebanyakkan digunakan dalam menghasilkan minyak dari bijirin yang lain.
sekali guna olive oil Balsari terus jatuh chenta.. hahaha..
*** That day pergi Yuta lupa lak nak beli madu. Nanti kalau ada hal kat Lebuh Pantai nak beli la***
Sesapa nak tau lebih lanjut tentang Olive Oil Balsari ni sila kilik
kat balsari.com
Note: Tak dapat Ngorat Pak Arab, dapat makan Olive oil Pak Arab pun jadilah.. kikikikik..
Salam kak wantie
ReplyDeletememang bagus amalkan makan olive oil n..tapi kat kl ni intan beli kat giant je..tapi mahal..beli pon sekali dua ja..sbb x menahan mahainya..tp tulah tgk omputih pon suka olive oil n
kalau kat yusuf tayob tu idak le mahal mcm kat tesco or Giant. masih mampu untuk di beli.
DeleteSiap dengan set garlic dan mayo sekali yer...bagus..
ReplyDeleteMungkin T suka garlic kot. that why T kata sos garlic tu sedap. hehehe
Deletebagus kan
ReplyDeletememang bagus
Deleteolive oil ni mahal sikit dr minyak biasa kan kak..
ReplyDeletekalau boleh husna taw, selalunya akak guna untuk apa olive oil ni?? =)
Husna, akak guna minyak ni utk masak . tapi tak boleh digunakan untuk menggoreng
DeleteBagus sgt.. guna olive oil dalam masakan.. untuk org diet..
ReplyDeleteyup... kalau nak diet memang terbaik sebab olive oil ni tak meresap ke dalam makanan berbanding minyak masak. wat dressing pun ok.
Deletedok sebut yuta yuta ku igt ritu pak arab mn rupanya yusuf taiyob hehehe
ReplyDeleteaku pun nak beli jugak nti..aku kirim jelah kat hang no
paper nti aku roger kbai
ok.. nanti aku pi aku tulun beli kat hang.
Deletebagus...jaga kesihatan betul ye wantie...
ReplyDeleteye la.. kesihatan mesti dijaga.
Deleteaiza baru 2 kali beli olive oil tu kak.. itu pun sebab mak aiza suruh beli sebab kononnya tak nak guna minyak masak biasa.. kolestrol mak aiza dah tinggi..
ReplyDeleteya..memang baik untuk kurangkan kolestrol.Mak akak je yg tak mo guna. kalau dia tinggal ngan akak mesti best boleh la akak masakkan untuknya
DeleteSalam dari Indonesia.
ReplyDeletesinggah pertama di sini dan izin follow blognya..
salam juga dari malaysia
Deletesalam sis wantie.
ReplyDeleteTq sudi sharekan
sama sama
DeleteSos bawang putih sedap kalau masuk spagetti ya Wantie ? Baru saya tahu. Tak pernah cuba lagi tapi thanks for the info. ( Nak try le lain kali ). Buat lah masakan tu dan up date di blog entri, jangan lupa tag saya untuk direnung2 terutama waktu tengah malam bila perut sentiasa keroncong hehe.
ReplyDeletekalau tak de sos bawang putih, lazimnya T akan ketuk seulas dua bawang putih letak kat kos spagetti tu. Tapi bila dah ada sos bawang putih tak yah le ketuk ketuk bawang putih tuk dapatkan rasa ala perancis tu... ngeeee
DeleteYuTa ni banyak jugak produk dia jual eh, ingatkan kurma jer. Hehehe tak tau since tak pernah masuk kedai dia.
ReplyDeleteSya pn pminat olive oil. Tp dh lame jgk discontinue penggunaan sbb sll lupa n malas beli.
ReplyDeletetak pernah guna olive oil
ReplyDeleteamboi kak.sempat lg nk mngurat..
ReplyDeletepanggang ikan letak minyak ni sikit sedap jugk...
X pernah try pun olive oil..
ReplyDeletemmg kena ada stok juga kat rumah kan T
ReplyDelete