Monday, February 24, 2014

Makan Makan : Puncak Mutiara

 Rata rata mereka yang aku jumpa mesti ckp yang makan kat Puncak Mutiara ni Mahal.
tak pe nanti kita tengok, sama ada mahal ke idak kan..

ooo patutlah  adik waitress tu tersilap ambik order satay tu
rupa rupanya kome si bujangan ni dok ngorat dia ek..

As u all tau kan..kat Puncak Mutiara ni tempat duduk kome boleh pilih je nak duduk mcm mana
bila mengadap hidangan tu.
Nak bersila ke, nak berkerusi ke hape ke..

Tapi malam tu, kami dapat special room. 
bilik yang ada air cond. Sebab.....
My MIL tak boleh jalan banyak, dan tak boleh bersila, tempat lain pulak peuh..

kalau korang nak lepak kat bilik air cond ni pun boleh aje..
tapi kena book dulu.
dan setiap satu table kat dalam bilik ni ada bayaran additional RM 10.00

masa menunggu makanan sampai tu, 
ahli jemaah keluar ambik angin kat luar,

Aleesya? tok sah ckp le kan..
dia tu kalau depan Tok/tok wan memang pandai berlakon
tak de nak berkepit ngan aku aih..
floating sana sini le.. hahahaha..

nawaitu awal datang sini nak makan satay je.. last tengok menu
order itu ini.. hahahaha..
adat le kan kalau makan berjemaah ni mesti verity je permintaannya

aku saja tak mo makan nasi..
aku gini lah memang teruja dengan grill..
bukan aku makan sorang satu plate tu yer..

saja gedik order satu plate sebab nak main rebut rebut makan ngan ipar duai
suka main suap suap..
suap ngko suap aku..erat silaturrahim...

dulu aku tak perasan pulak yang Puncak Mutiara ada  signature dish ni
then rasa mcm nak try je malam tu
tapi memandangkan.. ianya adalah burger... 
so, lenkali lah kan..

Aku lebih suka signature dish kat "Mizi Bistro" sebab signature dishnya
adalah lamb chop.hahahahaha..

my SIL yang sorang ni tak nak order apa apa pun..
diet ke? ok rasa sikit je..
pas tu aku potong dan suap Naiim, Kak Zah.. Firdaus
last nak bagi kat ayah mertua.. tak boleh la pulak

doktor pesan jgn makan daging/kambing...

Aleesya, hubby dan Pak cik Jo..layan nasi malam tu

then my BIL yang bujangan tu layan Rusa ko
tak puas makan rusa malam tu..
nanti kita gi memburu K. hahahaha verangan tak habis!!!

ni le daging rusa.. dorang masak black pepper kot
tak sempat pulak aku merasa

tapi memang sedap.. sebab aku pernah makan sebelum ni.


ada dalam menu book ni harga puyuh segar dan rusa perkilo, kambing per/kilo semua
aku nak je beli puyuh tu sebab murahhhhhhhhh
tapi hubby tak kasi. waaaaaa

10 ekor puyuh RM26.00 ( murah kan..)
Rusa = RM 60/per kg
kambing = tak ingat la bape harga per/kg tu...

 panjangnye menu list kami malam tu....
ha.. sila klik gambar untuk tumbesaran yang sihat..

hmmm... harga rusa tu kat sini memang mahal la kan kalau compare aku mkn kat
restoren Bunga Naga kat Wang Tepus Jitra tu..ngeeee...

masa nak bayar tu kami kena charge RM280.00. Then bila check semula ada a few yang kami order tak sampai pun. so, cut itu ini.
akhirnya jumlah keseluruhan kami makan malam tu RM 265.40

hmm.. korang rasa mahal tak? tapi kalau berganding bahu keluarkan $$$$ tak de la terasa sangat kan..
itulah untungnya kalau bermuafakat kan..





last for this entry, layanlah aksi bebudak ni kat pintu masuk
kami balik jam 12.00 malam..




Note: ada satu menu yang aku nak makan kat sini...
kena urut janggut hubby le kan..............hehehehehe







*** As my breath mingles with yours, I can breathe again
      the frangrance of your body touches  my soul if you came near
      How long can I control my sense, let them fly if the will....
      








13 comments:

  1. Puncak mutiara, first time dengar ni,nanti nak google :) tengok tempatnya selesa untuk bawak family. Daging rusa pun ada, nampak sedap gravy tu.

    ReplyDelete
  2. meriah betul tengok keluarga akak makan2.. best & serononok..sesekali mcm ni, memang teruja... erm ! mmg nampak sedap Lamb chop tu kak..Grill mmg menyelerakan.. OK lah harga tu, sebab ramai juga yg makan tu...:)

    ReplyDelete
  3. x dak lah mahai...
    arga stendet ja tgk...
    janji sedap kan :P

    ReplyDelete
  4. Makan berjemaah.... bayar pun berjemaah... Bagus tu Wantie :)

    ReplyDelete
  5. Kalau makan berjemaah gini mmg seronokkan.. bayar pun gitu..tak de laa terasa mahal pun..

    ReplyDelete
  6. cuma ak rasa..tk brp sedap kot
    mgkin tk kena taste ak la tu..

    ramai2 cm ni best la kan...

    ReplyDelete
  7. Lamb chop tu nampak sedap..melting dia punya source..mesti sedapkan..rasanya harga tu ok kot..sebab ramai makankan...

    ReplyDelete
  8. Ok kot harga tu untuk reramai ngan selesa nya semua. Privacy pulak lagi.

    ReplyDelete
  9. Waahh... makan besarr... (y) bestt!!...
    Ada menu nama Love Boat yerr.. :D

    ReplyDelete
  10. mmg food kat sini sedap..tiptop
    ritu weols mkn kambing grill smpi tulang weols kokak hahaha
    ntah bila nak pi lagi
    oklah tu harga berpatutan ngan jumlah org hehe

    ReplyDelete
  11. Kalau makan ramai2 dan bayar bersama2 mmg tak rasa mahalnya kan... :-)

    ReplyDelete
  12. waaaa,,, bestnya kak makan ramai2...

    ReplyDelete