Tuesday, June 3, 2014

So harum...So sweet...

Ramailah yg dok cakap mangga harum manis ni sedap sangat..
alang alang dah sampai kat negeri perlis  kena la beli kan..kan...
memang dah awal awal lagi bagitau kat my klik suruh singgah gerai manga
 

 
aku  kat perlis selama 3 hari. urusan kerja ler...
pergi ngan geng geng office jer.. anak suami kena tinggal kat umah..huhuhuhuu
 aku beli si harum manis ni masa time na balik dah..

rata rata aku survey harganya lebih kurang je.RM 20-RM 28 sekilo.
tengok saiz jugak la kan...

oleh kerana aku beli banyak kilo that day, jadi boleh la mintak kurangkan harga.



Best tau kat sini...srmua jenis mana ada
aku pilih harum manis je hari  tu, even dalam hati tu nak jugak rembat manga sepsis lain.
 
beli 4 kilo  untuk diri sendiri dan yang lelain tu jenjiran order
sib baik dorang order, boleh la aku bargain harga kan..kan..

yang best tu semua my klik tak beli manga. cuma aku sorang je yang beli.
huh..deme tak tau yang harum manis ni memang marveles.
 
 
then balik kampong sabtu lepas, ingat ada le sesat sesat harum manis ni terjual kat Kedah kan..
hampeh..non hado ko...
teringin nak makan lagi la...
 
 
 
 
Note: Ku telah jatuh cinta padamu wahai si harum yang manis...
 
 
 
 
 
 
**** Those are lucky who have got
         this spring in life
         Not everyone get love in life here
 
        if there is no love, what is life
        if there is no beloved, what is worship
        every happiness is from you only...
        love is from you only, know this...
        if we meet, everything is okey
        then why are we strangers like that
        I'm here in you, you're there in me..

19 comments:

  1. ros telan air liur jelah bila org dok ckp pasal harum manis ni. serius terliur.

    ReplyDelete
  2. memang terbaik. makan dengan pulut lagi la pergghhhh...sedappppppppppp

    ReplyDelete
  3. iols x nah mkn lagi
    nape x ckp pi sn..leh lah tapau seketul dua huhu

    ReplyDelete
  4. Cam tak pernah lagi rasa harum manis.. nampak sedap laa plak.. :)

    ReplyDelete
  5. sini payah la nak dapat harum manis.. yg ada pon mangga biasa.. itupon dah ckup manis..:)

    ReplyDelete
  6. ri tu beli kat medan tepi recsam tue...
    pakcik tu buka lori kat c2.. depa dr perlis.. murah2 n sedap :)

    ReplyDelete
  7. Mahal jugek yer walaupun di perlis... haritu idah pergi perak ada gak beli... tapi itu harumanis yang siam punya... dia kecik skit... boleh laa... harga dia pun murah lagi... idah belum pernah terai lagi yang perlis punya nie... :)

    ReplyDelete
  8. Bunda pernah makan sekali masa g merisik adik ipar kat Perlis...lama sangat dah...
    Teringin pulak nak rasa lagi mangga jarum manis ni...kat Perlis ajer ada kann?

    Hampir tak kenal bunda...wantie rupanya...dah berwajah baru n nama baru...

    ReplyDelete
  9. eh.. semlm dh komen tp x kuaq plak kat cni
    haiyoooo....
    ri tu beli harum manis ni kat medan astaka tepi recsam tue
    pokcik tu buka lori dr perlis gak hihii
    murah giless

    ReplyDelete
  10. dia punya warna...erm dah sampai rasa dekat tekak ni :)

    ReplyDelete
  11. betul la kat kedah tak dak harum manis..tapi pelam lain banyak ..tengah musim kot..balik sat hari tu siap angkut satu beg plastik.sampai umah dah kena susun balik apa ada dalam peti sejuk sebab nak simpam pelam..heheh

    ReplyDelete
  12. aduhhh... telan ayaq liur tgk mangga harumanis ni... sedappnya! :)

    ReplyDelete
  13. waaaaa.....banyak nyer pelam....

    ReplyDelete