Monday, December 17, 2012

Nak Makan Durian Crepe Datang Rumah.

Syukur Alhamdulillah..
dah cuba kali kedua. pas tu menjadi la pulak
Ni semua sebab Kak Lona la.
dia yang cakap yang kena balut crepe tu secara menyongsang
dalam ke luar dan luar ke dalam.
 yang dah siap. balutan tu dah montok. tak de la mcm sebelumnya
praktice make perfect ok.
ni buat utk kali ke 3.

BIL dah janji nak datang, so aku memang nak buat untuk dorang
sebab dorang belum pernah makan lagi
alang alang aku dah pandai buat, bior lah dorang makan sepuasnya.
dalam pukul 9.30 mlm dorang datang bertandang
bawa satu tupperware biskut Suci Dalam Debu
My Biras yang buat. sedap..
I suka tau.

See sepinggan tu aku bagi my BIL makan
tapi idak le dia habiskan sepinggan..
hehehe...
thanks ye datang umah semalam.

kalau jenjiran kat kawasan umah aku ni ada la 2-3 biji rumah yang aku dah bagi tuk dorang makan
tapi idak le jual. buat suka suka je.

so sesapa yang teringin nak makan, datang la umah.
sebelum dorang balik
aku tapaukan satu tupperware tuk dorang

then tetiba my friend dari Bukit Mertajam Call
so, aku suruh je dia datang bila free, nanti  aku jamu Durian Crepe
apa gunanya kawan kalau tak leh menumpang seketul dua durian crepe. tul tak?


hari ni datang office ambil phone, aku bagi satu tupperware untuk bos
dan satu tupperware untuk bebudak kerja tu makan.


Petang ni, lagi sorang kawan aku yang tinggal kat binjai tu nak datang
ambil barang yang di tempah
dan sekaligus nak merasa Durian Crepe aku.



Note: Dah berkira kira nak balik buat kat kampung. biar Mak, Mil dan seangkatan denganya merasa apa itu Durian Crepe.

My satisfaction is while i'm cook people eat and enjoy!!!

15 comments:

  1. kalu aku,






    habes sepinggan tu. kikiki :)

    ReplyDelete
  2. Color dia menarik perhatian.. Tapi alaaa sy xmakan durian & seumpama dgnnya.. :)

    ReplyDelete
  3. Sedapnya...mintak alamat nak datang umah...hihihi

    ReplyDelete
  4. cm tu aku nk mkn kena g umah hg la ek? hehehe..

    ReplyDelete
  5. LORR.. NAPE X CAKAP.. KALAU IDAK LEH LE SINGGAH UMAH WANTIE

    ReplyDelete
  6. beshnye dapat buat sendiri...bila tah yati ni nak buat...hihi

    ReplyDelete
  7. Nak2.. korier kat sini.. yer.. :)

    ReplyDelete
  8. heheheheheee sanad-II sedapp chikk tie :D
    terima kasehh utk durian crepe tue...
    alhamdulillah akhirnya menjadi jugakk durian crepe chik tie (y)

    ReplyDelete
  9. tingin nk rasa duyan crepe T, hehe...ramai yg dh makan tu..sampai ke ofis dh..hehe..

    ReplyDelete
  10. wahh meriah umah hang ngan dc
    pesta dc npk nyer hohohoo

    ReplyDelete
  11. nak jugak kak... 1 tupperware please... hehehe

    ReplyDelete