Wednesday, April 10, 2013

Survey Jeruk kat Aisyah Jeruk

Recently ada call my MIL nak tanya tentang persiapan nak kawinkan My BIL
banyak jugaklah persiapan yang dah di buat
memandangkan my hubby ni keluarga besar
13 beradik you...

So, pakat pakat la tolong sorang sikit.
dari hal lembu sampai la ke persiapan buah tangan tuk tetamu
bab masak masak untuk pengantin tu my biras dan aku keypokan diri
tak kan nak tolong yang tu je kot.
aku ke Jeruk Aisyah  di Penang Road

Makanya dah bincang ngan hubby yang kami akan prepare buah tangan
yang nak masukkan dalam beg kertas tu
kami sepakat nak packing kecik kecik jeruk
kat sini senang nak dapat. hohohohoho...

Makanya aku pergi la survey jeruk kat Penang Road
Kat Aisyah Jeruk
Harga Jeruk boleh tahan jugak

walaupun hubby dah cakap nak  borong jeruk Pak Ali
tapi aku gatal gatal juga nak buat survey
nak tengok harga la katakan.
maklumlah bukan sikit nak beli tu
berkilo kilo..

Kalau kat sungai Ara pun ada jugak
Tapi yang tu kedai Cina
tak boleh.. cancel 
Pelbagai pilihan

Ikut perangcangan nak prepare 500 bungkus
tapi my MIL cakap panggilan memang ramai
so.. kalau ada rezeki lebih nak le buat sampai 1000 bungkus.
ha.. ko bape kilo jeruk nak kena beli tu?
pas beli nanti baru boleh jawab soklan ni noh..
ada juga yang di paket siap siap

Hubby cakap dia nak survey gak kat Balik Pulau
kalau beli kat sana, beli banyak boleh dapat harga yang sangat murah
time tu boleh la beli extra tuk my familly kat kampung jugak
my second abang tu, suka benor makan halwa pala ngan pinang.


Note: paling mahal RM 9.00 sekilo, paling murah RM 7.00 sekilo.


13 comments:

  1. Sedapnya jeruk...feveret tu lagi2 jeruk asam gelubi..perghh...sedap...

    ReplyDelete
  2. Perghhh...
    Terliur..
    Tapi AJ tak boleh makan asam berair2 ni..... =(

    ReplyDelete
  3. saya paling suka jeruk betik. nomnom :D

    ReplyDelete
  4. Wahh bestnyaa dpt jeruk.. Suka gak makan jeruk nie.. :)

    ReplyDelete
  5. kecur air lior...
    akak ni fevret tul ngan jeruk ni tp tu laa..cik abg akak tak bagi makan sgt...sbb jeruk tu byk kandungan gula.
    tp akak degil jgk..bila nampak ada jeruk pak ali..akak beli jer.
    Sambil makan...suapkan ler kat mulut suami akak tu kan. Dia nganga aje, hehe.

    ReplyDelete
  6. wah.. saya ni dah lah peminat jeruk..adeh... sedapnya..

    ReplyDelete
  7. terliur dengau jeruk2 ni...dh bertahun tak makan jeruk

    ReplyDelete
  8. meleleh airliur nengok jeruk..

    ReplyDelete
  9. lama x mkn jeruk
    t packing tuk aku sekali k
    tenkiu my fren

    ReplyDelete
  10. dulu ms mula2 dok utara, rajin jugak beli tp bl dah bertahun dok sini cam tak rs nak makan jeruk pulak hihi

    ReplyDelete
  11. ttelan air liur tgk jeruk banyak2 tu kak... hehe nak juga :)

    ReplyDelete