Thursday, May 23, 2013

Allah Makbulkan Doaku dan Memudahkan Urusanku

Malam kelmarin adalah hari yang paling touching bagi aku
Ingat tak entry aku tentang tips Ceraikan Susu Ibu 
dalam entry tu aku ada titipkan
tentang aku berserah pada Allah untuk Aleesya ceraikan dari breasfeeding dengan sendirinya.

Lagi 2 bulan Aleesya akan menginjak usia 2 tahun
setelah mcm mcm kerisauan, aku mengambil langkah untuk tidak
melakukan apa apa pun melainkan berdoa agar Allah permudahkan segala urusanku
untuk menceraikan susu ibu dari Aleesya.

I'm doing my home work ok. ( ha..sampai terkangkang menulis)

So, malam kelmarin, Aleesya mcm tak puas je BF
BF kejap berhenti, pas datang lagi, smapai aku pun naik letih dok layan karenahnya
sampai dah pukul 11.00 malam still duk mintak nak BF.
Last, my hubby cakap " pergi ja bancuh susu botol tu"
mana tau dia nak pulak kali ni.

Aku pun pergilah bancuh. Selalunya Aleesya akan tepis je botol susu
atau dia akan golekkan botol tu masuk ke bawah sofa
dan yang paling dia suka buat.. tunggang botol tu biar susu menitik sampai habis sebotol
yang pasti dia tak kan minum ok.

Tapi kan kali ni
hmm... selamba je dia ambik bantal busuk dia
ambil susu botol dan lepak kat toto abang
dia minum sepuasnya sampai habis sebotol.

tetiba aku ngan hubby jadi terkedu. Memang tak sangka dia akan minum
Ya allah.. Aku sangat sangat bersyukur kerana mempermudahkan segala urusanku
sesungguhnya  engkaulah yang lebih mengetahui.


Dan semalam aku try lagi, Dia mcm nak tak nak jugak
last, aku suruh je Amirul ambik botol susu tu
hah.. mau hangin dia.. cepat cepat la grab dari tangan abang
tau takut...


Note: Syukur...syukur...syukur..

13 comments:

  1. subhanallah...alhamdulilah

    ReplyDelete
  2. ye la kan kak. bila dah besar ni, nak kena ajar minum susu botol jugak. sbb ade juga kes anak 4-5 thn msh menyusu badan lg. wpun susu ibu tu bagus utk anak2, tp bila dah umo camtu, dah besar sgt

    ReplyDelete
  3. maknanya dia xmau bf langsung ke?
    hmmm kalau alya xde maknanya...nak susu mama jugak(kalau mama ada), kalau mama xde, ok je

    ReplyDelete
  4. SAMA KES NGAN ANAK AKAK YG KECIK TU WANTIE, SEBIJIK CAMNI.. WAT SEBOTOL LAST2 KESINGKI PEGINYER... SEKRG ANAK AKAK DAH 3 THN SBLN BARU AJE BENTI BF ITUPUN SBB BD AKAK LUKA.. DIA LE PUNYA KEJE.. BILA DIA HISAP AKAK WAT2 NANGIS.. LAMA2 TERUS DIA X MO DAH... ALHAMDULLILAH DAH NAK SUSU BOTOL ...

    ReplyDelete
  5. Al-hamdulillah.. dia dah semakin pandai.. dah besar tandanya tu :)

    ReplyDelete
  6. omaigod omaigod omaigod!!!! Serius I pulak yang excited giler nih.. I la lagi yg masih berjuang ni hahaha hari2 JJ kena tempik sebab nak "bergayut" manjang, makan minum kenyang pun still nak tetek opsss. Doakan kami berjaya huhuhu.

    ReplyDelete
  7. dia dah ready weaning la tu kann..
    tp mcm sedih plak bile ank tak df lg kan nanti2

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah...

    dia rasa tk puas kut minum ss hg...beralih ke ss formula dh...

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah.... :)

    rindu kat aleesya... :)

    ReplyDelete
  10. Alhmdulillah..dipermudahkn. mmg besar alisya ni dh xcukup kalo hrp susu ibu..susu ibu pn mkin lm mkin kurg bila ank semakin mmbesar..
    Cuma bdk cenggini..dia ketagih ngn kelembutn 'puting' ibu...kn..hehe

    ReplyDelete
  11. sungguh dipermudahkan..alhmdulillah..

    ReplyDelete