Friday, March 28, 2014

Makan Banyak Sebab Stress????

Tak tahulah.. klata orang kalau kita tengah stress kita akan makan banyak
mungkin lah kot.. aku bukan cuba untuk makan banyak
tapi tekak aku yang nak makan.. habis acaner tu?

Actually aku nak makan gado gado kat astaka Gelugur tu...
semalam dah pergi tapi si Nureen cakap masa dia sampai tu dah nak habis
asal nak cedok untuk aku, org lain dah sapu... huhuhuu

Then tadi aku dah gitau dia, kalau tinggal sikit je gado gado tu tak yah ceduk
bawak lari terus bekas gado gado tu ...hahahaha..

tadi Nureen sampai awal kat Astaka Gelugur tu, cepat cepat dia ceduk semangkuk untuk aku 
hmm.. puas hati dapat makan gado gado ni..
thanks yer Nureen, banjer K.T semangkuk gado gado..


 cuaca panas.. aku order eslimau asam boi...
semalam pun order air ni jugak... 
heavennya rasa pepanas ni..

 Aku agak terlewat keluar tadi, sebab ada appointment ngan adjuster kejap..
sib baik Nureen Wassup,kalau idak boleh hilang ingatan sekejap tau..
hahahaha...

Sian Nureen nunggu aku sampai cair dah eskacang dia..
maaf ye Nureen, minggu ni K.T sibuk sket..banyak kerja sedang queue..

 
 Kerang rebus cicah ngan air asam.. nak try jugak tadi tapi my tummy suka sangat alergik ngan kerang
so, Nureen habiskan sengsorang..

Pas aku makan gado gado tu, aku rasa pulak nak makan ayam panggang.
nak meratah je tak mo makan nasi.
sebab pagi tadi dah breakfast nasi..( hubby belikan)


 dapat 2 ketul, RM6.00 jerk..
aku makan lagi.. 
ha.. kome tengoklah..berapa banyak yang aku dah makan...
adakah ni petanda aku tengah stress? 
atau memang tekak aku yang terberselera lebih
atau ada something kah yang terjadi pada aku...
ngeee...


then order laksa ni pulak...
aku syer makan ngan Nureen...
semangkuk makan 2 orang tau..

huh... bape banyak aku mkan untuk lunch ni yer..


Note:Need a warm shoulder to lay on..





*** solitude, loneliness
       warm breaths, deep sighs, grievances
       enticing.... complicated...
       Such is love?

27 comments:

  1. betul lah tu something wrong with you lah
    sllu uols bab2 makan ni mmg jaga
    la ni kemana diet nye tu hahahaha
    wahh gado2..nti nak pi lah kat mkn kt situ sorg2 hahahaha

    ReplyDelete
  2. salam jumaat wantie. adussss bikin org tak keruan nih. rindunye kat utara msia. cheq mmg suka semua yg hang tayang ni. huhu!!!!awaq hang stress ka wantie? pasal pa? pepepun semoga ceria2 selalu la noo dkt2 nak weekend ni. tapi klu stress lalu makan camni syok gak. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekali sekala ok la mkn banyak gini. Klu selalu jadi tong la badan

      Delete
  3. sedap2 makanan yg T tayang ni. terus jadi lapar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dtg penang kita mkn secara berjemaah yer

      Delete
  4. ooo..Nureen date ngn hg la td nie?
    ak tgk dia update kt moment gmbr gado2 ni..
    terliur gk ak weh..kn ritu kita pegi dh habis..huhu

    teringin gk ak ni..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo..patut la hg tanya. Ngat kan hg mai jugak ritu

      Delete
  5. nyama eslimau tu kak wantie..arini pagi2 lagi kat kuching ni dah rasa panas..sedap kalau pekena eskacang tu hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la cuaca panas..best je sedut..

      Delete
  6. Sedapnya menu2 yg wantie makan..sy paling suka eslimau tp yg bagus kena kurangkqm gula.atau tanpa gula.. Xpa2..kalau dah teringin makan. ..Makan ajelah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak jadi PCL lah..jaga badan kan..

      Delete
  7. Perut sy pon kku mai tahap mkn byk..akn mkn byk x padan dgn org hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari tu je kot. Ni dah ok..tak mau melanrak banyak gitu dah le..

      Delete
  8. Padahal bru je mkn.. tp.bila tgk gmbar2 terus lapa.

    ReplyDelete
  9. eh, apesal boh pic kita 2 yg nmpk tangan nureen tu?
    kan kita ambik kali ke 2, yg pic no 2 x cun ker hehehe

    pas ni x tau la bila plak bleh date
    project dah start masuk ni
    huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi satu ada entry lain nak selit selit.ngeee

      Delete
  10. hehehe.. tak taw la tgh stress ke tgh lapar tu kak..
    hsna pnah je jd mcm tu, rsa nak mkn lg dan lg dan lg.. :p

    ReplyDelete
  11. Nie lunch ker? hehehe.. bleh tahan yer wantie... badan jer kecik tapi selera... ermmm...
    tak per bila tekak terasa nak makan tue... makan jerr... nanti dia dah tak nak makan... ermm time tu baru la diet... :D tapi bila masa yg dia taknak makan nyer???? kekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...tak de jeciknya idah..wantie ni besar ragam tau

      Delete
  12. menu sedap2 ni T.. tegnok pic pun dh rasa lapar hehehe

    ReplyDelete
  13. sedap semuanya kak.. kadang tu tiba-tiba rasa mengidam nak makan sesuatu walau perut tak lapar sangat..

    ReplyDelete