Friday, September 20, 2013

Saya Anak Malaysia..

Kita anak malaysia...kita pewaris bangsa..
Maaf le citer tentang hari Malaysia kletinggalan keretapi la pulak.

Hari ahad time aku buat laksa dalam entry DI SINI, aku ada la bancuh air asam satu jar ko
Tapi... minum tak habis pun. 
memasing duk pilih plain water, sebab cuaca pun tak bape elok. takut demam.
Jadi lebih la air asam tu.

 Sayang lak aku tengok air tu terbiar je
maka aku pun buat la eskrem malaysia. 
esok tu kan hari Malaysia..so mcm ngam ngam je kan..


Then minggu sebelum tu aku ada beli online halalgelatine
Masa gi Tesco Monday tu beli la Jeli Jela tu, ingat nak buat jelly la kengkonon
Tapi..tekak rasa nak makan dadih la pulak.
terus  tukar plan.hohohoho...
 aku wat dadih letak galetine. nyum nyum..sodap.


Ha..dapat la dalam 20 tupperware comel ni.
bila time lapar makan guna sudu, bila time tak bape nak lapar ambik straw kecik
cucuk kat tengah tengah dadih tu sedut...wah..teringat masa time kecikkecik dulu.
Actually dadih ni kaler pepel, ngape jadi pink pulak bila di snap?

Dadih ni originally Malaysia kan. Ada tak Mat salleh makan dadih?
kalau korang tahu sila updated kan aku yer..

Hari selasa Naiim bawak pergi sekolah
balik umah terus cakap tak puas makan dadih..nanti buat lagi ye ibu..

 Malam tu aku gigih la buatkan dadih untuk Naiim
kali ni wat perisa rose pulak.

Nampak sama je kale rose dan pepel tu
ntah le aku tak pandai asjust kamera kot.
layan je lah..



Note:see.. I tell you, I memang lepak kat dapur je cuti cuti Malaysia that day.

8 comments:

  1. mak aii.. smpi lepak kat dapur
    rajin benor yerr k.tie..
    sedap tgk dadih. slalu buat yg siap dh tu, bancuh jerr.. ni ramuan sndrik yerr

    ReplyDelete
  2. KA pun dah nak wat projek dadih ni esok untk kenduri one of untie.. aduhai masaklah nak bikin bayk2 ni !

    ReplyDelete
  3. Rajinnnya AKak..macam2 yg dihasilkan masa cuti ye...hehe:)

    ReplyDelete
  4. xnah aku mkn dadih
    nti aku try mkn
    dia mcm yogurt ke hehe
    aku igtkan agar2 haha

    ReplyDelete
  5. Wantie, bagilah resepi. X prnh buat yg gn gelatine nei. Nk try buat

    ReplyDelete
  6. jual online aje ke gelatine tu?
    Mm..nak kena cari ler kot syarikat ni ada website ke...fb ke..nk tgk kot2 dia ada agen kat taiping ni..

    ReplyDelete