Thursday, October 10, 2013

Did My Diet Worth it? The Result

Aku dah janji ngan korang semua nak up-dated my latest weight Jumaat nanti kan
Tapi risau lak takut tak sempat.
So, aku up-dated hari ni.
setelah 14 hari Aku diet.

pada 25/09/2013 berat aku 69kg. ( see the picture)
then hari ni ( 09/10/2013) genap 14 hari aku berdiet
v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

see dah 5 kg turun dalam masa 14 hari 
tengok carta my Ideal weight tu 
kalau berat aku 63kg dah kira ok dah
atau pun turun lagi 800gram..

Tapi tak mo lah kan. nak diet agi ar
biar average gitu. tak mo la berat ideal maksimum kan..kan...
bak kata Iwan " yang sedang sedang saja"...



again and again I will repeat..
"Aku Diet Makan Nasi"

Note: Lagi dua minggu kita tengok result lagi K.

16 comments:

  1. wahh..tahniah wantie..
    caiyok! caiyok! moga lebih bersemangat selepas ini..
    dah leh tempah kebaya nyonya da pasni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoi... windu nau ngan kebaya nyonya.. lama dah tak sematkan kat badan ni.

      nenanti leh la tempah sekarang anak BF lagi. susah sket.

      Delete
  2. wah! kagum sy...5 hari boleh turun 5 kilo...macam mana buat tu??? sy ni lemak byk lah...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan 5 hari turun 5 kg. tapi 14 hari ..

      Delete
  3. chayyok2 k wantie...sy tolong bg semangat je la skrg ni....sy join akak berdiet lepas bersalin ni yek....hehe....14 hari turun 5 kg, leh lagi tu smpai 10-15 kg...yg penting bmi tu kena bg 22-23 paling kurang =)

    ReplyDelete
  4. wah,,syabas tie..kiranya ..menjadi diet tie.dah okeh ler tu..
    boleh dh mkn nasi tp sepenumbuk je.
    kty ni bila lew nak stat diet balik nie ..nak turun 20kg.kukuikui.

    ReplyDelete
  5. yelahh hang diet makan nasi
    hang makan nasi rice brown
    mmg xbyk karbo n kolestrol lah choiii
    kemon kemonnnn kebaya nyonya dah panggil2 tu hehehe
    tgu hg gemuk balik la boleh jpa
    tgh hang selim melim ni segan iols nak jumpa uols hahahaha

    ReplyDelete
  6. Tahniah.. caya laa turun 5 kg dalam masa 2 minggu.. salute laa.. kuat betul semangat T.. Moga terus berjaya lagi..

    ReplyDelete
  7. wahhh dah ilang 5 kg!
    bagus tu kak..

    ReplyDelete
  8. Well done u!! Ok tak payah diet intensive dah, cuma mantain macam skang jer la kan. Good luck again ;)

    ReplyDelete
  9. Tahniah2 kak wantie..byk jugk ilng berat tu...teruskan usaha utk berdiet ya...:)

    ReplyDelete
  10. Nk diet nie snang tp nak menten brt bdan tu yg susah. Bile dh ideal weight kan msti nk brhenti diet so, brt akn nek balik

    ReplyDelete
  11. tahniah kak.. pencapaian yang amat baik.. :D

    ReplyDelete